Video nadzor osnovni element pametnih kuća

  • 0
pametna kuca

Video nadzor osnovni element pametnih kuća

Category : Blog

Savremena tehnologija izgradnje kuća podrazumeva unapređivanje i olakšavanje svakodnevnih životnih navika i aktivnosti. Daje mogućnosti za osećaj sigurnosti, komfora i sveukupnih ušteda energije i drugih resursa.


„Pametne“ kuće podrazumevaju savremene mehanizme izrade, postavljanje video nadzora, ugradnju liftova, izolaciona svojstva, daljinsko upravljanje stolarijom i drugim elementima. Jedna od prvih i ključnih inovacija savremenih kuća jeste postavljanje unutrašnjeg i spoljašnjeg video nadzora. I ovi „pametni“ uređaji su unapređeni otkada postoje gotovi kablovi za video nadzor.

Video nadzor – varijanta za domove

Odlično rešenje za povećanje sigurnosti, bezbednosti i očuvanje vašeg doma jeste ugradnja savremenog video nadzora. Važno je konsultovati stručnjake u ovoj oblasti, radi savetovanja i pravilnog raspoređivanja kamera i preglednosti svih ćoškova. Video nadzor se ugrađuje na spoljašnjim i unutrašnjim prostorima. Pokriva se dvorište, ulazna kapija, ili više njih, pozadinski delovi kuće i obavezno deo oko ulaznih vrata. Kada se radi u unutrašnjosti, pokrivaju se hodnici, sobe i obavezno mesta gde se može nalaziti neka velika vrednost, odnosno nakit ili novac. Ugradnja je jednostavna i dosta brža nego pre, baš iz razloga što postoje gotovi kablovi za video nadzor, koji ne podrazumevaju velike i masivne strukture po podovima i zidovima prostorija i dvorišta. Savremeni kablovi smanjuju troškove energije, jer se zasnivaju na gotovom pakovanju koje podrazumeva samo jedan ili dva kabla. Video nadzor postavlja se da se poboljša nivo sigurnosti i unapređenim tehnologijama.

Kablovi za video nadzor

Video nadzor, lift ili neki drugi „pametni“ uređaj nije moguće ugraditi bez kablova. Njih niko ne voli, jer ruši estetiku, a i nezgodno je za održavanje, kao i rizično iz bezbednosnih razloga. Upravo zato, uvedeni su savremenija rešenja za pametne sigurnosne siseme, kao što su gotovi kablovi za video nadzor. Obuhvataju kompletno rešenje, koje obuhvata povezivanje tona, slike i napajanja do određene snage. Vrlo su pristupačne cene, jednostavno se ugrađuju i daju kvalitetna svojstva. Imaju dovoljnu dužinu, pa se jednostano postavljaju na svaku lokaciju i mesto. Značaj kablova za video nadzor, u smislu „pametnih“ kuća, jeste što omogućavaju direktan prenos podataka od kamere do snimača, kvalitetne slike i brz prenos. Radi se o najbezbednijem mediju za prenos podataka, jednostavnim postavljanjem osiguranih kablova, po ceni koja može da bude i oko 25 evra za dovoljnu dužinu kabla.

Drugi vidovi savremenih tehnologija

Pametne kuće su inovativna rešenja savremene gradnje i mehanizama postavljanja osnovnih predmeta u domovima. Pored kamera, posebno kada su u pitanju savremeni gotovi kablovi za video nadzor, mnogo je drugih inovacija u ovoj oblasti, kao što je alarmni sistem. Alarmni sistemi su tradicionalni sistem, koji se ugrađuju već mnogo godina unazad, ali tu su i mnoge druge inovacije. Naime, umesto potrebe da imate obične prekidače i ustajete svaki put iznova i iznova, daljinsko upravljanje je pun pogodak, koje naravno više i košta.

Smart home controlled by phone infographic vector

Smart home controlled by phone infographic vector

Pored toga, noviji izum je i poseban upravljač, ili taster za podizanje i spuštanje roletni, koje takođe štedi vaše vreme za nameštanje odgovarajuće svetlosti i povlačenje zavese. Isto važi i za klima uređaje, koji se uglavnom i ugrađuju uz daljinsko upravljanje. Automatika za upravljanje grejanjem, odnosno radijatorima i panelima, kao i za podešavanje nivoa svetlosti na sijalicama, isto su novine „pametnih“ kuća. Pored ovih elemenata najsavremenijih domova, takođe je sistem ugradnje liftova sve češća pojava, u luksuznijim domovima.

„Pametne“ kuće su savremene građevine koje unapređuju i olakšavaju svakodnevnicu ljudi na mnogo različitih načina. Savremeni video nadzori, alarmni sistemi, liftovi i upravljanje daljinskim upravljačem pozicijama u domovima, samo su deo tih unapređenja i inovativnih rešenja. Jedno je sigurno, koštaju više, ali i daju mnogo više funkcija u domovima.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva