Kako urediti dom?

  • 0
nektetnine

Kako urediti dom?

Category : Blog

Želite da renovirate deo stana ili celu kuću? Ukoliko ste u mogućnosti to da uradite, onda je ponovno uređenje stana dobra ideja za sve koji volete da eksperimentišu sa enterijerom. Dobićete prijatno i lepše mesto za život, a ako je promena dobra, onda je ona uvek poželjna.

Uglavnom se najveća pažnja obraćan na dnevni boravak, zato što se najviše vremena provodi u ovoj prostoriji.

Ali ne provode samo ukućani mnogo vremena u dnevnoj sobi. Centralna prostorija svakog doma često je i mesto gde primamo goste, prijatelje, rodbinu i komšije. Onda ne čudi što se svi trudimo da atmosfera u dnevnoj sobi uvek bude prijatna, a društvo veselo i raspoloženo.

Ako niste baš sigurni kako bi dnevnu sobu trebalo urediti, onda vam mi predlažemo nekoliko saveta. Postoje tačno određena pravila za raspored nameštaja, preporučićemo i boje za zidove, ali ne zaboravite. Vi ste ti koji dajete poslednju reč. Važan je lični utisak i ono što svaki vlasnik doma odluči kad krene u promenu. Najvažnije je da se vi osećate ugodno u vašoj najomiljenijoj prostoriji, a kada se vi prijatno osećate, onda će se i drugi tako osećati. Mi vam zato predlažemo nekoliko ideja za uređenje stana, tačnije za uređenje dnevne sobe.

Ideje za uređenje dnevnog boravka

Mnogi dizajneri zagovornici su teze manje je više, odnosno minimalističkog stila. Svakako, ima i onih koji isključivo preporučuju retro stil, dok su moderno opremljeni stanovi uvek opremljeni prema najnovijim trenovima. Jasno je da većina vasnika stanova nije uvek u mogućnosti da prati najnoije trendove kada je redizajn enterijera u pitanju, ali ako se odlučite da preuredite dnevnu sobu brzo i lako, mi smo tu da vam pripomognemo.

Idealan odnos nameštaja i prostora

Pravilo boj jedan kada su manji stanovi u pitanju jeste idealno rasporediti nameštaj. Naime, ako vam je prostor manji, onda ne bi trebalo da natrpate mnogo nameštaja, jer ćete tako doprineti skučenosti prostora, a samim tim se nećete ugodno osećati u svom domu.

Veličina stana diktira odabir nameštaja. Uvek bi trebalo birati manje ugaone garniture za stanove koji su manje veličine, jer su one prikladne i veoma praktične. Takođe, ako je reč o dnevnom boravku koji je ogroman, preporučujemo vam nameštaj koji sadrži dvosed, trosed i fotelju, jer se idealno uklapa u veličinu samog prostora. Dodatno napominjemo da je sam vlasnik stana kreator dizajna enterijera i odabir zavisi isključivo od same osobe.

Posebno obratite pažnju na količinu nameštaja, jer mnogo nameštaja dovodi do kontra efekta tako da mali stanovi pretrpani nameštajem delovaće još manje. Ako niste stručni da uklapate i kombinujete nameštaj, onda je najbolje da izaberete jednu garniituru ili jedan komplet nameštaja i da ga uklopite u svoj prostor.

Tepisi – detalji koji prave razliku

Ne morate samo da razmipljate o funkcionalnosti i o praktičnosti, jer neki elementi enterijera mogu da budu isključivo dekorativni. Naime, tepih bi trebalo da bude detalj koji će napraviti razliku, a dnevnom boravku će dati posebnu draž. Za stanove u kojima nema mnogo boja, šareni tepih i te kako može da razbije monotoniju.

Osim različitih kombinacija u enterijeru do promene prilikom uređenja stana možete doći i samo promenom nekih krucijalnih elemenata. Naime, ako se odlučite da menjate grejanje, onda će promena biti potpuna tek kada se odlučite za idealna grejna tela. U manjim stanovima najbolji su panelni radijatori, podno grejanje daće vam utisak maksimalne ušuškanosti, a u većim stanovima ova grejna tela i te kako mogu da doprinesu da dobijete još prostora za dodatno dekorisanje enterijera.

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva