Moderne promene u vašem domu

  • 0

Moderne promene u vašem domu

Category : Blog

Mnogi od nas su robovi svakodnevnih navika i teško se odlučujemo na promene,jer nam poznato daje osećaj sigurnosti.Ali promene mogu uneti novu svežinu kako u naš život tako i u naš dom. Makar i ona najmanja,ali ispravna i dobro osmišljena ,promena može dati potpuno nov izgled prostoru. Ili ako ste od onih koji su uvek spremni na novo,različito i drugačije,koji se sa lakoćom prepuštaju promenama prenesite to i u svoj dom,unošenjem različitih inovacija.

LED rasveta će bati novo svetlo na vaš dom

Rasveta je jako bitan faktor u svakom prostoru.Nemojte zanemarivati osvetljenje u enterijeru,jer i ako ne izgleda kao bitna stavka,dobro postavljena i raspoređena rasveta doprinosi pozitivnoj atmosferi u Vašem domu.Nedovoljno i neadekvatno osvetljenje može podstaći da Vaša kuća izgleda sumorno i dosadno. Ali vodite računa,ni prejaka svetlost takođe nije dobar izbor jer nije prijatna za oči,a gde biste drugo trebali prijatnije da se osećate nego u svojoj kući.Ako ste se odlučili za promene u vidu LED rasvete,budite sigurni da niste pogrešili Vaš dom će biti lepo osvetljen,a doprineće i dekoraciji ako je iskoristite na pravi način. LED rasveta je i jako praktično rešenje. Pružiće Vam prijatno osvetljenje,sa dovoljnom jačinom i količinom svetlosti,a uz to je jako ekonomična i ima duži vek trajanja.

Ovu vrstu rasvete možete koristiti u svim prostorijama. Dnevna soba,kao prostorija u kojoj najviše vremena provodimo tokom boravka u kući,treba da bude sa najprijatnijim osvetljenjem koje će prijatii očima ali isto tako da omogući nesmetano obavaljanje svakodnevnih navika. Ukoliko imate kutak za čitanje,dodatno ga osvetlite LED rasvetom,udobno se smestite u fotelju i uživajte. Slike na zidovima ili ukrase na policama,vrlo jednostavno a efektno možete istaći ukoliko iznad njih postavite dodatni izvor svetlosti,a totalni akcenat dobijte postavljanjem osvetljenja u boji koja je najupečatljivija na predmetu koji želite da istaknete.

Na plafon možete rasporediti sitne sijalice,tako da izgledaju kao zvezdano nebo-idealno za opuštanje i uživanje. Vrlo korisna stvar je i mogućnost smanjivanja ili pojačavanje jačine osvetljenja u zavisnosti od trenutnih potreba. U kuhinji je bitno da rasveta bude svuda raspoređena kako bi se kuhinja u potpunosti mogla koristiti za svoje namene,takođe je možete dekorisati rasvetom tako što ćete LED trake postaviti ispod visećih delova,iznad kuhinjskih aparata postavljenih na radnoj površini ili u unutrašnjost zastakljenih polica.Kako bi ste osvežili izgled kupatila,LED rasvetu koristite oko ogledala,iznad tuš kabine ili umivaonika,a zanimljiva ideja je postavljanje biljke koja može da izdrži kupatilske uslove i dodatni naglasak na nju stavite pomoću rasvete koja će je dodatno obasjati. Vaše kupatilo će izgledati sveže i prirodno. A

ko volite neobičniju varijantu,pored centralnog osvetljenja na plafonu,manje sijalice postavite u pod i dobićete skroz drugačiji,nesvakidašnji izgled kupatila. Spavaće sobe dobiće u potpunosti nov izgled ako postavite lampe uz krevet.One su jako praktične.Ili dodatno dekorišite sobu postavljanjem rasvete oko ogledala ili na zadnju stranu ormara-prigušeno svetlo napraviće opuštajuću atmosferu.

Šank u kuhinji je pravo rešenje

Ako živite u malom prostoru,gde su kuhinja i dnevni boravak najčešće rađeni iz jednog dela,kao delimičnu pregradu možete iskoristiti postavljanje šanka ili kuhinjskog ostrva. Prostor će delovati dosta drugačije od onoga na šta ste do sad navikli. Šank ili ostrvo će zakloniti kuhinju,a moći ćete da ga koristite umesto stola za ručavanje,tako da ćete biti u mogućnosti da oslobodite prostor tako što ćete sto izbaciti. Uz šank postavite barske stolice i prostor će dobiti novi luksuzniji izgled. Vodite računa o dizajnu samih stolica kako bi se uklopile u već postojeći enterijer. Neke primere barskih stolica za šank u kuhinji možete pogledati na ovom linku http://lipapozega.rs/barske-stolice/ .Birajte materijale koji će se uklopiti uz ostatak enterijera. Šank možete obložiti drvetom ili ukrasnim kamenom u boji koja Vama odgovara.

Ako se radi o velikim prostorima ili delu dnevne sobe gde imate neiskorišćen prostor,takođe ga možete iskoristiti za pravljenje šanka koji ćete koristiti za druženje i uživanje sa prijateljima.

Obratite pažnju na kombinaciju boja u dnevnoj sobi

Boje su jako bitne u enterijeru. Vodite računa kada ih birate i kombinujete. Koliko mogu pozitivno doprineti,loša kombinacija može napraviti i jako neprijatan i neskladan izgled. Zato budite pažljivi. Kada se radi o većim komadima nameštaja odlučite se za nešto svetlije,mirnije i neutralnije boje(bež,bela,svetlo braon,siva..),jer su to stvari koje nećete menjati često,a kasnije će moći da se kombinuju sa ostalim promenama koje budete pravili. Dekorativne jastučiće na garniturama,zavese ili tepihe odaberite u nešto jačim bojama.Ali vodite računa da ne mešate previše boja i ne preterate. Ne koristite više od tri boje u prostoriji,po mogućstvu dve neutralnije i jednu jaču. Ovakvom kombinacijom obezbedićete prijatan i opuštajući izgled u Vašem domu.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva