Moderan izgled i vrhunska izolacija uz aluminijum – drvo stolariju

  • 0
alu drvo stolarija

Moderan izgled i vrhunska izolacija uz aluminijum – drvo stolariju

Category : Blog

Decenije i decnije za nama obeležila je drvena stolarija, ne samo kao najbolji, već kao jedini izbor koji se u tom vrlo dugom periodu imao. I zapravo, nije se radilo o lošem izvoru, budući da drvo ima ogroman broj svojih prednosti koje su se pokazale u toj dugoj praksi korišćenja drvene stolarije, ali su postojale i mane. Drvena stolarija zahteva česta održavanja, kao što je lakiranje, farbanje, da bi izgledala lepo i pristojno, ali i da bi bila što izdržljivija, no i pored toga drvenu stolariju nije odlikovao nikada jako dug vek trajanja, budući da se radi o prirodnom materijalu koji uz sve napore neminovno propada usled spoljašnjih uticaja i faktora. Zbog svega toga, a i stalnog napredovanja tehnologije, danas na tržištu imamo aluminijsumsku stolariju, PVC stolariju, ali i stolariju koja je napravljena kombinacijom ovih materijala.

Jedna od najboljih kombinacija materijala kada je u pitanju stolarija ispostavilo se da je aluminijum – drvo, što je zapravo kombinacija koja je sve više tražena na tržištu i koja je poslednjih nekoliko godina dobila ogromnu popularnost pri novogradnji, ali i pri renoviranju starih objekata, posebno onih koji su predodređeni za život. Sama aluminijumska stolarija poslednjih decenija jedan je od prvih izbora za ugradnju, a tome je doprineo pre svega kvalitet stolarije i dugovečnost koju ona ima. Pored toga, tu je i vrlo moderan, savremen izgled koji daje svakom prostoru. Međutim, kombinacija aluminijum drvo stolarija je donela nešto sasvim drugo, spoj vrlo modernog izgleda i savršene izolacije i kvaliteta.

Aluminijum drvo stolarija

Kada se radi o ovakvom odabiru i spoju, aluminijum drvo stolarija predstavila je najbolji spoj koji se mogao osmisliti, a kada je stolarija u pitanju, razloga tome je svakako više. Drvo je odavno nešto na šta su se svi navikli da koriste u ovom pogledu, a svemu tome je doprinela činjenica da je drvo savršen toplotni izolator. Međutim, drvo ima svoje mane, koje su najveće u pogledu izdržljivosti kada su u pitanju spoljašnji uslovi, jer drvo usled kiše, mraza, sunca i vetra, prilično brzo propada i zahteva često održavanje, ali i promenu stolarije, jer se održavanjem ne može njegov vek produžiti znatno.

Ukoliko ne dođe do promene, onda drvena stolarija gubi svoju funkcionalnost, propušta vodu, vazduh, čime se povećavaju brojni mesečni računi, jer se energija u bilo kom periodu godine bespotrebno troši. S druge strane, mane koje ima drvena stolarija, aluminijumska stolarija je odlično rešila, jer se radi o jako izdržljivom materijalu koji ne podleže promenama usled svih spoljašnjih faktora i uticaja. Sama aluminijumska stolarija može čak i nekoliko decenija da stoji, a da se ne primeti nikakva razlika ili oštećenje usled raznih faktora u odnosu na trenutak postavljanja. Međutim, ono što se kod aluminijumske stolarije zamera jeste kondenzacija, pa tokom zimskim meseci posebno, kada su napolju niske temperature, a unutra visoke zbog grejanja, moraćete često da skupljate vodu sa prozora i okolo njih. Baš zbog toga što je tamo gde je drvo slabo, aluminijumska stolarija jaka i obrnuto, njihov spoj je postao nešto najbolje što se desilo.

Aluminijum drvo stolarija napravljena je odličnim sistemom, tako što se aluminijumska strana stolarije nalazi vani, budući da odlično odoleva svim klimatskim i vremenskim uslovima, dok je drvena strana u unutrašnjosti prostora, kao savršen toplotni izolator. Osim toga, na ovaj način je zadovoljena potreba svih onih koji su veoma voleli drvenu stolariju zbog njenog izgleda, jer mogu i sad da je imaju, samo sa mnogo efikasnijom dopunom. Na ovaj način aluminijum štiti drvo od svih spoljašnjih uticaja, dok drvo čuva unutrašnju toplotnu energiju od bespotrebnog trošenja i ne dolazi do svih onih užasno iritirajućih situacija do kojih dolazi zbog stvaranja kondenzacije. Ali, kako su i aluminijum i drvo usled određenih vremenskih uslova takvi da se šire, između njih se postavlja PVC spojnica koja sprečava zatezanje koje bi moglo da dovede do određenog oštećenja stolarije, što je svakako još jedan dodatni plus i jedna ogromna garancija da stolarija koju postavljate jeste kvalitetna i dugog veka.

Kada smo govorili o manama aluminijumske stolarije nismo spomenuli još jednu. Ono što je od samog početka zamerano alu stolariji jeste činjenica da ona nema dobru zvučni izolaciju, što i te kako ume da nervira kada se nalazite u nekoj prometnoj ulici ili pored nekih lokala sa muzikom, marketa koji rade po celu noć i slično. U odnosu na aluminijsumsku stolariju, drvena stolarija je daleko bolji i veći zvučni izolator, pa kada postavljate aluminijum drvo stolariju onda o ovome nema potrebe da brinete, jer ćete mnogo manje moći da čujete i moći ćete mirnije da boravite u svom životnom ili poslovnom prostoru.

Ono što ovaj spoj čini veoma modernim jeste upravo spoj aluminijum drvo, budući da aluminijum odgovara svakoj fasadi zgrade ili kuće i daje joj odličan izgled, dok samo drvo daje svakom prostoru topliji, izgled koji se može na bilo koji način nadograđivati. Uz sve to, više vrsta drveta se koristi za izradu drvenog dela aluminijum drvo stolarije, a samim tim i boje u odnosu na drvo, što je odlična stvar prilikom uređenja enterijera. Pojedine firme kao što je Beo PVC, nude i pogodnosti prilikom kupovine ove vrste stolarija što dodatno doprinosi sve većem broju onih koji se odlučuju na ovu stolariju, a konkretnu ponudu ove firme možete pogledati ovde.

Prozori od inovativnog materijala drvo-aluminijum

Ovakav spoj aluminijum drvo stolarije je odličan izbor za svaki objekat, bilo koji deo stolarije, međutim, ono što se ispostavilo kao veoma tačno jeste da je ovaj spoj najbolji za aluminijum drvo prozore. Razlog za to je, iz svih informacija koje smo vam dali, jako očigledan. Budući da su sami prozori najizloženiji svim spoljašnjim faktorima i uticajima tokom cele godine, a i najveći su deo spoljašnje stolarije, ovako izdržljiv, a opet vrlo modernog izgleda spoj doneo je najbolje rezultate, kako u održavanju i izgledu, tako i u samoj efikasnosti. Alu stolarija Beograd nudi brojne izbore. Aluminijumski deo stolarije možete odbrati tako da odgovara samoj spoljašnjosti, odnosno eksterijeru, što će se dodatno uklopiti i ulepšati sve spolja, dok se za drvenu stranu nudi rešenje kako u boji, tako i u samoj crsti drveta. U najvećoj meri, kada su u pitanju aluminijum drvo prozori, ali i sama aluminijum drvo stolarija, koristi se smrča, bor, mahagoni i hrast, a pored toga, ono što je dodatni plus jeste to što je stolarija, odnosno drvo koje se koristi višeslojno, što garantuje veći i bolji kvalitet.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva