Renoviranje kupatila u trendi stilovima

  • 0

Renoviranje kupatila u trendi stilovima

Category : Blog

Ako ste se rešili na potpuno renoviranje kupatila, bilo iz praktičnih ili estetskih razloga, sigurno ste u nedoumici kakav stil da odaberete za ovu prostoriju.

Imajte na umu da kupatilo ne mora nužno pratiti izgled ostatka enterijera, već može biti uređeno i u sasvim drugačijem duhu. Neka renoviranje kupatila postane zabava umesto stresa – poigrajte se detaljima, izaberite odgovarajuću rasvetu, sprovedite sve ideje, i stvorite ambijent prema svom ukusu.

Retro – etno stil

Retro – etno stil podrazumeva korišćenje nekih predmeta koje možda već imate u kući ili na bakinom tavanu, te renoviranje kupatila ne mora predstavljati veliki udar za Vaš kućni budžet. Veliko ogledalo sa ramom od kovanog gvožđa, uramljeni minijaturni gobleni, limeni lavori i pamučni peškiri već su dovoljni da se ovaj enterijer umnogome promeni.

Ako ste ipak rešeni na potpuno renoviranje kupatila, možete birati kadu sa nogarima koja će se u potpunosti uklopiti u celokupni dizajn. U tom slučaju, odlučite se i za bogato ukrašene slavine sa zlatnim detaljima, i neobičnu formu lavaboa. Jer adapracija i renoviranje kupatila u retro – etno stilu zahteva i drugačiji kupatilski nameštaj, te možete restaurati neku staru policu farbajući je u belu boju, tako da se vide potezi četke.

Elegancija i prefinjenost

Renoviranje kupatila sa ciljem da se postignu elegancija i prefinjenost ne mora nužno značiti i mnogo novca uloženog u ovu prostoriju.

Ovaj stil karakterišu najčešće crna boja pločica ili crno – bele kombinacije, te će biti dovoljno da koristite belu koju verovatno već imate u svom kupatilu kontrastirajući je crnoj boji ormarića ili lavaboa. Renoviranje kupatila tako može biti samo delimično, ali će efekat biti postignut. Mozaik pločice mogu predstavljati pravo osveženje za ovu prostoriju, koju treba oplemeniti i ponekim bordo ili zlatnim detaljem. Zlatnu boju koristite za slavine ili ram ogledala, kako ne bi prešla u kič.

Minimalistički stil

Minimalistički stil, naravno, podrazumeva da se renoviranje kupatila svede samo na ono osnovno, bez dodavanja preteranog broja drugih elemenata, tako da to treba imati u vidu kada nabavljate opremu za kupatilo. Za ovaj trend kjoristite samo jednu boju, oštre i stroge ivice i zatvoren kupatilski nameštaj, bez polica.

Renoviranje kupatila će u tom slučaju biti ograničeno na promenu pločica, najčešće u beloj boji, čija se monotonost može razbiti različitim oblicima keramike ili većim dimenzijama pločica. Neka ogledalo bude što jednostavnije i bez rama, a ambijentu dodajte dinamiku neobičnom formom kade ili tuš – kabine.

Vedre boje

Sigurno najplodnije tlo za nove ideje predstavlja odluka za renoviranje kupatila u vedrim bojama, te se ovde mogu uklapati različite nijanse kako pločica, tako i zidova i nameštaja. Kada je ovaj stil u pitanju, morate voditi računa da ne preterate, te se vodite detaljima kao najsigurnijim izborom. Primera radi, belo kupatilo može odlično izneti detalje u narandžastoj i bordo boji, te se renoviranje kupatila može svesti na farbanje zidova u narandžasto sa dodavanjem različitih bordo elemenata, poput okvira za ogledalo, dozera za sapun i zavese za kadu ili tuš kabinu. Ako ste ipak spremni na potpuno renoviranje kupatila, možete birati i šarene pločice u narandžastoj i tamno – plavoj boji, koje će umiriti bela boja kupatilskog nameštaja i sanitarija, dok daska za WC šolju može biti u istim nijansama.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva