Kako uklopiti ovalne tepihe sa ostatkom nameštaja u kući?

  • 0

Kako uklopiti ovalne tepihe sa ostatkom nameštaja u kući?

Category : Blog

Oval je jedan od najzanimljivijih oblika koji postoji. Pa tako ovalni tepisi na primer su zakrivljeni, neobični i vrlo interesantni, uostalom pomaže vam da transformišete svaku sobu u kući; od jednostavne, klasične monotone sobe do neobične kreacije.

Ovalni tepisi su zaista osvežavajuća promena od uobičajenih i prekomerno korišćenih pravougaonih tepiha. Pošto su ovalni tepisi i prostirke dostupni u više različitih stilova, možete ih pronaći za svaku sobu u vašem domu. Izbor je raznovrstan, dostupni su kako tradicionalni tako i novi geometrijski motivi.

Ovalni tepisi u dnevnoj sobi

Ovalni tepih može dati vašoj dnevnoj sobi ugodan i elegantan osećaj i činiti atmosferu prefinjenom. Ukoliko imate stočić za kafu, u vašoj dnevnoj sobi ovalni tepih izgledaće savršeno ispod stočića. Nameštaj može i ne mora biti preko tepiha, iako se zna da ovalni tepisi bolje drže nameštaj na mestu nego pravougaon tepih.

Ovalni tepisi idu odlično uz sofe, odnosno krevete i garniture.  Ako imate jednostavan kauč i želite da vašem dnevnom boravku dodate malo ukusa i elegancije, samo dodajte ovalni tepih i završili ste posao. Šareni ovalni tepih učiniće da se vaš prostor istakne. Samo se postarajte da pronađete odgovarajuću dimenziju, jer manji ovalni tepisi zahtevaju i manje nameštaja, odnosno samo stočič, dok veći mogu odlično da iznesu čitavu sobu, dakle garnituru ili krevet i fotelje. Bilo da ste uzeli manji ili veći, ovalni tepih će svakako učiniti da vaša soba zablista.

Ovalni tepisi u trpezariji

Ako imate okrugli ili ovalni sto u trpezariji, ovalni tepih ide savršeno s njim. Na kraju krajeva, dizajn vašeg stola za trpezariju treba da odgovara obliku vašeg tepiha. To nije striktno pravilo u dekorisanju i uređivanju doma, ali će svakako doneti osećaj reda i organizacije u vašoj trpezariji. Ako pak imate mali trpezarijski sto, a želite da dovedete goste na ručak, ujedno da ih obmanete da misle da imate veću trpezariju, samo ubacite ovalni tepih. To će stvoriti iluziju većeg prostora.

Ovalni tepisi u spavaćoj sobi

Ovalni tepisi mogu vaše spavaće sobe učiniti učiniti zanimljivijim i zabavnijim. Ukoliko želite i vi da se osetite poput poznatih ličnosti ili onako kako gledamo po filmovima onda stavite ovalni tepih tik uz krevet. Ne samo što će osvežiti sobu i učiniti je sofisticiranijom nego će joj dati i živost. Ali, ako je vaša spavaća soba istovremeno i vaš radni prostor, poželjno je da stavite ovalni tepih i ispod stola i ispod kreveta. To će vam pomoći da definišete prostor u sobi kako biste bolje odvojili svoj posao od mesta za spavanje, opuštanje i uživanje.

Ovalni tepisi u kupatilu

Pošto ovalni tepisi izgledaju bolje u manjim prostorima, savršene su kao prostirka za kupatilo. Ako želite da dodate šik stil svom kupatilu, koristite šareni ili sa određenim motivima ovalni tepih. Takođe ga možete usklađivati sa zavesom u vašem kupatilu, što će pomoći da kupatilo deluje veće. Isto tako ovalni tepih možete postaviti u kuhinji uz lavabo ili tuš kabinu. Samo pazite da tepih bude izrađen od materijala koji je otporan na buđ.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva