Kupatilske pločice – za neobičan, moderan i originalan enterijer

  • 0

Kupatilske pločice – za neobičan, moderan i originalan enterijer

Category : Blog

Renoviranje kupatila nikada nije bilo zabavnije i inspirativnije. Različite pločice koje se odnedavno nalaze i na našem tržištu pružaju zaista neograničene mogućnosti izbora, a mi Vam izdvajajmo samo pojedine stilove u okviru kojih možete preurediti ovu prostoriju.

Pločice za „morski“ enterijer

Svakako da je more ona prva asocijacija na vodu koja je, opet, prva asocijacija na kupatilo. Upravo to bi trebalo da iskoristite i kada su u pitanju kako pločice za renoviranje, tako i ostali detalji ovog prostora.

Za početak preporučujemo izbor tamnoplavih keramičkih pločica većih dimenzija za zidove kupatila ili makar tuš-kabine. Njih možete kombinovati sa belom bojom zidova i neobičnim ramovima za slike koje će krasiti školjkice.

Jednostavne tamnoplave pločice biće i odlična pozadina za zanimljiv pod, koji mogu upotpuniti pločice sa bogato urađenim ornamentima u morskim ili etno-motivima, bele boje ili svetlijih nijansi plavih. Takođe, tamnoplave pločice mogu upotpuniti i pod tuš-kabine rađen poput mozaika od kamenčića, odnosno bordure po gornjim ivicama koje će činiti razlomljene bele i plave pločice, školjke i kamenčići.

Bela osnova + jarki akcenti

Bele pločice na zidovima najčešći su izbor za kupatila, ali ono po čemu se razlikuju u novoj sezoni jesu dimenzije. Standardne forme kvadrata koje su nekad imale zidne pločice u gotovo svakom kupatilu zamenili su pravougaonici manjih dimenzija, te sada pločice deluju poput zida od cigle.

Bele pločice ovog tipa savršeno se uklapaju uz beli zid i crvene akcente, poput držača za sapun i peškire. Prostoriji dinamiku dodaju podne pločice sa belom osnovom i bogatim crvenim šarama, u neobičnim apstraktnim detaljima. Čitav stil može upotpuniti i crvena zavesa za kadu ili tuš-kabinu.

Pločice za kupatilo kao spa-centar

Spa oaze u gradovima sve su traženije, te nema razloga da jednu napravite baš u sopstvenom kupatilu. Tako možete birati pločice koje su velikih razmera i koje imaju šare teksture drveta, koje ćete postaviti u tuš-kabinu ili iza kade.

Ostatak pzidova neka upotpune bež pločice velikih formata, dok bi na podu trebalo da se nađu što tamnije braon ili svetlo-zelene pločice koje će upotpuniti celokupni utisak. Kako je u spa-centrima primarno da sve podseća na prirodu, obavezno je ubaciti i biljke u kupatilo.

Stil će uz pločice i biljke savršeno upotpuniti i detalji poput opreme za kupatilo u bojama zemlje ili pak bež nijansama, a bilo bi odlično da ceo enterijer zaokružite i dodavanjem mekih peškira u istim bojama, kako biste se zaista osećali kao u spa-oazi.

Prefinjeni i elegantni stil

Na samom kraju, uz pločice veoma lako možete učiniti i da Vaše kupatilo deluje skupo. Danas je moguće birati pločice sa šarama poput granitnog kamena ili one tamno-sive u mat verziji, koje će dodati prefinjenost celom prostoru.

Sive pločice dakako treba kombinovati sa belim zidovima i što više belih detalja. Ako ipak ne odustajete od crne, koju je trenutno potisnula siva kao neuporedivo modernija boja, onda Vam savetujemo da crne pločice birate u što većim dimenzijama, kako biste postigli i moderan izgled.

Uz crne pločice takođe se slažu beli detalji, te se okrenite držačima i peškirima u ovoj boji, kako biste upotpunili elegantan izgled prostora.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva