Top 8 najkreativnijih dizajna rasvete

  • 0

Top 8 najkreativnijih dizajna rasvete

Category : Blog

Svi znamo da je najlakši način da se napravi nova atmosfera u određenoj prostoriji, dodavanjem posebne rasvete. Sa velikim brojem dizajna, boja, dimenzija kao i mogućnosti osvetljivanja, danas je jako teško napraviti pravi izbor.

Ako želite da vam soba izgleda avangardno, ili potpuno minimalistički, rasveta može da postigne taj efekat! Pogledajte 8 najkreatvnijih dizajna rasvete koje smo izdvojili.

Rasveta kao novčić lampa

Ovaj tip lampe zahteva ubacivanje novčića kako bi se upalila. Dizajnirao ju je Džetro Mekej i ona predstavlja prvi tip rasvete koji je zasnovan na konceptu vrednosti i nagrade. Postoje razna mišljenja o ovoj lampi, gde je jedni osuđuju baš zbog ovog vrednosnog koncepta, dok su drugi oduševljeni kreativnošću.

Oblik pečurke

Ovaj tip rasvete je dobar kao propratno svetlo u prostoru, jer osvetljenje nije jako. Puni se na baterije, i nema mogućnost priključivanja na struju. Njihove glave su raznih boja, što ih čini izuzetno zanimljivim. Krajnje estetički tip rasvete, može da posluži najviše u dečijim sobama.

Titanik lampe – kreativno rešenje

Definitvno jedan od najčudnijih tipova rasvete je lampa inspirisana Titanikom. Lampu je dizajnirao Čarls Trevelin, koji ju je napravio tako da se oslanja na noćni stočić poput potonulog broda. Čudno? Još čudnije je što je ovaj tip rasvete jedan od najprodavanijih u Londonu!

Izrezbarena rasveta

Ovaj nesvakidašnji tip lampe je napravljen od stare stone lampe u koju su ubačeni izrezbareni delovi poput diskova. Diskovi daju moderan izgled ovoj staromodnoj lampi, koja je u poslednjih godinu dana veoma tražena. Dizajnirali su je holandski dizajneri iz Studija Mango.

Morbidni motivi

Skoro nikada vam ne bi palo na pamet da postoji rasveta u obliku obešenog čoveka! Ovu krajnje morbidnu lampu je dizajnirao španski studio Enpieza. Crna tanka postava, dok glava rasvete predstavlja i glavu čoveka iz koje blješti svetlo.  Da li se ova vrsta rasvete prodaje? Verovatno u manjim količinama, jer garantujemo da nije među top 10 najprodavanijih.

Aluminijumska rasveta

Ovaj model je ubedljivo jedan od najpraktičnijih rasveta na našoj listi! Ako tražite modernu lampu za vaš sto, ovde nema greške. Lampa se sastoji iz tri dela, sačinjena je cela od aluminijuma i svaki deo se preklapa jedan preko drugog. Ukoliko vam je potrebno veće osvetljenje rasklopićete je celu, ukoliko ne, možete iskoristite samo neki od delova. Izuzetno korisna lampa, ali nimalo jeftina. Cena ovog tipa rasvete prelazi cenu od 500 dolara.

Kamena rasveta

Ovo je tip rasvete na kojem ćete pažljivo da pogledate svaki njen detalj. Kamenčići su poređani od vrha do dna neravnomerno, što intrigira njene korisnike. Abažur je dosta jednostavan i bele boje, što sve zajedno čini jedan morski izgled. Dizajnirao ju je Hansandfranz, a dobitnik je nagrade 2007. godine.

Oblik granate

Da li ste ikada očekivali kada povučete okidač granate nešto drugo osim eksplozije? Kupovinom ove vrste rasvete u vidu noćne lampe kao granate, očekujte ništa drugo do…upaljenog svetla! Dizajnirana je u vojničkom stilu , sa vojničkim šarama po abažuru kao i na postolju lampe. Njena cena se kreće od 130 dolara.

Svakako da je održavanje objekata, bilo da se radi o kući, stanu ili možda poslovnom prostoru, gde takođe provodite dosta vremena veoma bitno, pa sa tim u vezi i izbor prave rasvete. Zato uvek birajte ono rešenje koje vam najviše odgovara i sa kojim ćete se osećati najbolje.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva