Stambeni kontejneri za sasvim novi način stanovanja

  • 0
Kontejner

Stambeni kontejneri za sasvim novi način stanovanja

Standardni način gradnje koji podrazumeva prilično dug i mukotrpan proces izgradnje i uređenja zahtevao je i osmišljavanje objekata koji u veoma kratkom roku mogu da se nađu na željenom terenu i lokaciji, koji su spremni odmah za useljenje. Tako su nastali takozvani kontejneri kao modularni način brze i kvalitetne gradnje. Stambeni kontejneri su samim tim dostigli ogromnu popularnost, koriste se u različite svrhe, a stambena je samo jedna od njih. 

Objekti ovog tipa doneli su sa sobom jedan sasvim novi način stanovanja, uz brojne prednosti koje su promenile način razmišljanja i dovele do toga da se kupci sve više odlučuju .

Kuća i vikendica u jednom

Kada su se tek pojavili, montažni kontejneri su se u najvećoj meri koristili kao objekti za privremeno stanovanje u određenim situacijama, zbog čega su ujedno počeli da se koriste i naručuju za vikendice na različitim terenima, bilo da su to planinski, gradski ili primorski krajevi. Shodno napretku u izgradnji, kvalitetu gradnje i svemu što poseduju u svojim okvirima, kontejneri su postali mesto stalnog životnog prostora. Ono što je posebno važno u takvom načinu njihovog korišćenja jeste dobijanje stambenog prostora u kratkom roku bez mnogo komplikacija u vezi sa njihovim postavljanjem. Osim toga, montažni kontejneri svoju primenu nalaze i kao magacinski prostori, poslovni prostori, sanitarni objekti, što je u brojnim profesijama dalo brza i kvalitetna rešenja. 

Izgradnja stambenih kontejnera

Veći deo posla snosi i radi u stvari firma za koju se odlučite, budući da je „izgradnja“, transport i montiranje posao radnika u firmi. Ono što je deo posla vlasnika jeste obezbeđivanje terena na koji će stambeni kontejner biti postavljen, a to znači da je potrebno da podloga bude stabilna i da postoji određeni pristup samom terenu. Pored toga, zadatak vlasnika je da obezbedi priključke za vodovodnu i elektro instalaciju, a ostatak će montažeri u momentu uklapanja i sklapanje urediti i prikačiti kako je potrebno.

Takođe, poseduju još jednu veoma važnu prednost, a to je nadogradnja i pravljenje većeg prostora, bilo da je to u momentu kada se sve inicijalno postavlja ili kasnije, ukoliko se javi potreba za povećanjem broja prostorija i same kvadrature prostora. Ovo je veoma važna prednost, kako za poslovne, tako i za stambene objekte, pa se montažni kontejneri najčešće i naručuju iz tog razloga. 

Prenošenje stambenih kontejnera

Kada se jednom postave, ne moraju uvek biti na jednom istom mestu, već se mogu pomerati. Kod stambenih nije česta praksa, mada je ogromna prednost u samom saznanju da ih je lako premestiti bilo gde. Mnogo važnije je kod kontejnera druge vrste, pa tako recimo montažni koji su se koristili za transport i skladište, ne samo da mogu biti preneseni sa jednog mesta na drugo, već se mogu i preurediti  pa tako pretvoriti za neke druge potrebe. Montažni i transportni  koji se koriste kao skladišta, izrađuju se od veoma izdržljivih i kvalitetnih materijala koji se u transportu, razmontiravanju i ponovom sastavljanju ne oštećuju. Na taj način se mogu pretvoriti i u stambeni objekat, za koji ćete sigurno znati da je veoma izdržljiv, kvalitetan i dugovečan. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva