Karakteristike koje imaju kvalitetni panelni radijatori

  • 0

Karakteristike koje imaju kvalitetni panelni radijatori

Category : Blog

Uspostavljanje sistema grejanja podrazumeva i odabir resursa, kao i delova koji se instaliraju u unutrašnjosti različitih objekata. Postoji veliki broj načina da se obezbedi potreban nivo toplote tokom hladne zime i kompletne grejne sezone. Jedan od njih su upravo i panelni radijatori. 

Bilo da se radi o grejanju na drva, pelet, električnu energiju ili povezivanje sistema sa gradskim toplanama, panelni radijatori su najčešći izbor današnjih korisnika. Veliki broj proizvođača obezbeđuje kvalitetne sisteme grejnih tela i svih potrebnih delova, kako bi se obezbedila ušuškanost i toplina svake prostorije, bez obzira na kvadraturu i namenu.

Izgled koji imaju panelni radijatori

Kada se biraju grejna tela za određeni prostor, korisnicima ili vlasnicima je veoma važno kako će izgledati sa stanovišta stila i estetike. Nije poželjno instalirati ogromne, staromodne i teške radijatore koji svojim izgledom mogu narušiti kompletan utisak o uređenju prostora. Panelni radijatori su osmišljeni tako da imaju minimalistički dizajn, a veliku snagu zagrevanja unutrašnjosti objekata. Oni su izrađeni od metala, sa različitom strukturom u zavisnosti od odabranog modela. 

Imaju rebra sa prednje strane, čiji broj zavisi upravo od same dužine radijatora. Mogu se razlikovati i prema visini, kao i dubini, a najčešće se usklađuju sa dimenzijama prozora ispod kojih se postavljaju, kao i visine nameštaja ukoliko se instaliraju iza ovih elemenata prostora. Istovremeno, panelni radijatori se mogu prekriti dugačkim zavesama i tada se uopšte neće videti, u slučaju da korisnici prostora žele u potpunosti da ih sakriju, dok će njihova toplotna moć i dalje biti jasna i osetna.

Funkcije, svojstva i snaga zagrevanja prostora

Mnogo je razloga iz kojih se panelni radijatori biraju za idealna grejna tela. Vrlo su praktični i korisni, a daju odlične mogućnosti podešavanja i prilagođavanja temperaturnih nivoa. U zavisnosti od toga da li imaju u strukturi jedan, dva ili tri reda unutrašnjih rebara, ploča ili oba elementa, razlikuju se i proces ugradnje i temperaturna moć. Uglavnom se danas postavljaju termostati, kako bi se toplota prilagodila potrebama korisnika. Kvalitet koji imaju panelni radijatori ogleda se i u profesionalnim otvorima, koji omogućavaju otpuštanje toplote u vazduh, bilo da je u pitanju električni ili vodeni pogon. Polovina energije kreće se iz ovih otvora, dok drugu polovinu obezbeđuju bočne strane, koje važe za snažne i velike stvaraoce emitovane toplote. 

Povezivanje do izvora toplote vrši se pomoću cevi, koje mogu biti postavljene na bočnim stranicama, sa priključcima na donjoj ili gornjoj strani. Kombinovanjem sistema prenosa toplote iz otvora i sa bočnih strana, omogućava se efikasno zagrevanje koje pruža ravnomerno kretanje toplote. Danas su dostupni modeli i sa unutrašnjim rebrima i ravnim spoljašnjim površinama, za još veći sklad funkcija i dizajna. Pored toga, panelni radijatori uz sve navedene karakteristike i prednosti imaju i nižu cenu od bimetalnih i vakuum varijanti. Sve to, čini ih pravim izborom za dugi niz godina i brojne grejne sezone. 

Rešenje za grejanje koje je veoma isplativo i funkcionalno jesu panelni radijatori. Veoma su elegantni, izgledaju prestižno, ali i svedeno, pružajući velike mogućnosti za odličnim zagrevanjem prostorija i prilagođavanjem temperature. Jednostavni su za ugradnju i pokretanje, a imaju veliku snagu i mogu zagrejati prostorije velike kvadrature za kratko vreme.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva