Kakva ulazna vrata treba kupiti?

  • 0

Kakva ulazna vrata treba kupiti?

Category : Blog

Kada renovirate svog dom uglavnom jednu od stavki koju menjate jesu ulazna vrata.

Ulazna vrata treba da budu lepa i finkcionalna. Hajde da vidimo u daljem tekstu kakva sve to vrata postoje i za šta se treba odlučiti.

Cena ulaznih vrata

Naravno, kada se menjaju vrata u kući i kada se renovira dom, onda se mora voditi računa o finansijama. Prvo što treba da uradite jeste da napravite spisak svega što u kući treba da se uradi, da u njega svrstate i menjanje ulaznih vrata, sobnih vrata i da odredite koju ste cifru spremni da date na ulazna vrata. Kada ste odredili cifru vreme je da počnete u potragu. Ako je cifra previše mala onda su jedino što ćete moći da kupite nekvalitetna ulazna vrata. Naravno, to niko ne želi pa je onda bolje da razmislite o tome šta možete da žrtvujete kako biste kupili dobra ulazna vrata. 

Materijal ulaznih vrata

Nekvalitetna ulazna vrata se prave od iverice, panela i drugih slabih materijala koji ne mogu da sačuvaju sigurnost vašeg doma. Ovakva ulazna vrata će sigurno biti mnogo jeftinija od nekih malo kvalitetnijih, ali kada ih postavite nećete se osećati sigurno. Dakle, kvalitetna ulazna vrata treba da budu od punog drveta (mada i puno drvo može da se deformiše) ili, što je najbolje, da budu PVC ulazna vrata. Kvalitetna PVC ulazna vrata mogu da budu skuplja, ali su zato i mnogo kvalitetnija od svih ostalih ulaznih vrata koje možete kupiti. 

Karakteristike kvalitetnih ulaznih vrata

Kada kupujete ulazna vrata i želite da kupite kvalitetna onda treba da vodite računa o tome ko je proizvođač tih vrata, da li je materijal od kojeg su vrata napravljena debeo i da li vrata imaju čvrstu i da li su teška. Kada ste to proverili onda treba da saznate da li imaju termo i zvučnu izolaciju, a ako imaju onda treba proveriti kvalitet šarki, brave, kvaka i završne obrade na drvenim i metalnim delovima vrata. Naravno, na kraju treba da vidite proizvođačev sertifikat i da dobijete garanciju i servis. 

Sigurnosna ulazna vrata

Sigurnosna ulazna vrata su najskuplja koja možete kupiti, ali vas zato štite i noću ćete moći mirno da spavate. Ovakva vrata su pravljena tako da u njih niko ne može da provali. Najbolja sigurnosna vrata jesu PVC sigurnosna ulazna vrata i ona pored svega gore navedenog poseduju i dve brave, donja je cilindar, a gornja je kasa. Naravno, što je najbitnije, ova vrata imaju zaštitne protiv provalne klinove. Dakle, odvajanjem malo više novca ili žrtvovanjem nečeg manje bitno možete da kupite sigurnosna ulazna vrata koja će vam trajati decenijama, a uvek ćete se osećati sigurno u svom domu

Vrlo je bitno kakva se ulazna vrata biraju. Kada se kupe ona manje kvalitetna onda će ona propasti nakon nekoliko godina i opet ćete morati da ih menjate ili ćete se mučiti sa zatvaranjem vrata, lošim dihtovanjem i povećanjem računa za grejanje tokom zime. Kupite kvalitetna ulazna vrata i onda ste mirni dugi niz godina, a uz to ćete moći mirno da spavate. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva