Adaptacija stana i šta je potrebno uraditi

  • 0

Adaptacija stana i šta je potrebno uraditi

Category : Blog

Adaptacija stana je dug i zamoran posao, ali se mora obaviti. Nije potrebno stresirati se oko toga šta treba uraditi, samo treba napraviti spisak. Šta sve treba da uradite i šta treba da se nađe na vašem spisku pre adaptacije stana možete da pročitate u ovom tekstu. 

Gletovanje i krečenje

Ono što svakako treba da uradite kada adaptirate stan jeste da izgletujete i okrečite stan. Gletovanje stana je obavezan korak ravnanja zidova kako bi zidovi nakon krečenja izgledali lepo i ravno. Kada su se zidovi izgletovali i moguće rupe zakrpile onda je red na krečenje. Najbolje bi bilo da se prvo sve okreči u belo, a kada odlučite kako će vam unutrašnjost enterijera izgledati onda ćete moći i da promenite boju zidova. 

Postavljanje stolarije

Još jedan bitan deo kada je u pitanju adaptacija stana jeste postavljanje stolarije. Stolarija bi trebalo da bude kvalitetna, a to onda podrazumeva da uzmete PVC stolariju. Kvalitetna PVC stolarija može da bude malo skuplja, ali se nećete pokajati. Ova stolarija će u vašem stanu biti dugi niz godina i biće kao nova. PVC stolarija je otporna na sve vremenske uslove i neće se vremenom oštetiti, već će ostati ista, dok kod drvene stolarije to nije slučaj. Prozori i vrata će vrlo brzo početi lošije da dihtuju i da menjaju svoj prvobitan oblik. Dakle, ulaganje u kvalitetnu PVC stolariju nije na odmet.

Postavljanje podova

Bitno je da adaptaciju stana shvatite ozbiljno i da to uradite što kvalitetnije. Najbolje bi bilo da postavite parket ako ste u mogućnosti, ali ako niste, druge dve dobre opcije su kvalitetan tarket ili kvalitetan laminat. Ove opcije su nešto jeftinije, ali i manje kvalitetne od parketa. Ali su svakako dosta kvalitetniji od ostalih opcija za podove. Mnogi nikada nemaju ni jedan problem sa svojim laminatom ili tarketom tako da ne mora da znači ni da ćete vi imati. To je još sigurnije ako stavite izolaciju u podove, kako zvučnu tako i hidro izolaciju koja će čuvati vaše podove od podizanja kada se nešto prospe ili kada nešto procuri u stanu. 

Postavljanje pločica

Bitno je da pre postavljanja pločica u kupatilu i kuhinji vi postavite i hidro izolaciju iz istog razloga iz kojeg biste postavili izolaciju u podove soba. Takođe, treba da izaberete dobre pločice kako bi vam one što duše trajale. Što su kvalitetnije pločice to se teže lome ili otpadaju. Pored pločica, u kupatilu treba kupiti i dobru sanitariju koja može da se nađe na pijaci ili buvljaku za mnogo manje pare, a istog kvaliteta kao i u radnjama za sanitariju. 

Krajnji koraci adaptacije stana

Kada ste sve ovo uradili da biste adaptirali vaš stan sada je potrebno da se stan očisti i opere. Kada ste to sve detaljno uradili treba da nađete nameštaj koji će ići u vaš adaptiran stan jer adaptacija stana nisu samo podovi i zidovi već i nameštaj u kojem ćete vi i vaša porodica provoditi vreme.

Adaptacija stana može da traje dugo zato se treba naoružati strpljenjem i snagom. Neće sve ići onako kako ste zamislili, ali sve je to u redu dok god će na kraju biti onako kako se vama sviđa. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva