Kako se zaštiti od insekata

  • 0
KOmarci

Kako se zaštiti od insekata

Category : Blog

Koliko puta nas ujede komaraca zato što ih jednostavno ne vidimo? Ili vas u toku noći ujedom iznenadi, pa odlučite da ne spavate dok se ne osvetite tim malim krvopijama? Zaštiti se od komaraca nije ni malo lak zadatak, naročito ako ste napolju. Napolju i ne možemo da kontrolišemo ujede, ali u kući možemo pomoću komarnika. Kada dođe leto komarcima treba da posvetimo posebnu pažnju, jer komarci znaju da budu veoma opasni. Komarci prenose razne bolesti, tako da se često govori i o epidemiji Zapadnog Nila. Naročito su ugroženi oni i sa oslabljenim imunim sistemom, krvnim sudovima, oni koji se bore sa dijabetisom. Ukoliko šetate uveče obavezno naprskajte kožu sa nekim sprejom, koji vam preporuče u apoteci ili obucite duge rukave, ako vam nije vruće.

Komarnici za siguran i zdrav život

U kući bi trebali da izbegavate sprejeve i one aparate koje se uključuju u struju, jer mogu da izazovu nekada i neku negativnu reakciju. Zbog toga je najbolje da skupite pare i da svoja vrata i prozore osigurate komarnicima. Komarnici postoje različitih vrsta i boja, sve zavisi kakvog vam je oblika prozor ili balkonska vrata. Svakako da su komarnici višestruko dodatna oprema za prozore i vrata i ne štite samo od komaraca, već i od muva, pčela, osa i drugih insekata. Iako deluje kao da i nema mreže na prozorima, ustvari je veoma neprobojna. Nekada je zelena boja bila jedina, ali sada za sve većom potražnjom, komarnici se prave i u drugim bojama, kako bi odgovarali spoljašnosti i unutrašnjosti vaše kuće. Ne sprečavaju ulazak samo insekata, već i prašine, polena, ili ako ste u prizemlju onda šitite i od sitnih glodara. Ako želite kvlaitetan komarnik slobodno se možete obratiti Lukić Rolet firmi koja će pronaći rešenje za vas čak iako imate krovne prozore.

Istorijski komarnici

Prema istorijskim izvorima, komarnici se pominju u tekstovima još iz sredine 18. veka, a prema nekim podacima čak je i Kleopatra koristila komarnike u okviru baldahina u svojim odajama. Ako je Kleopatra koristila zašto ne biste mogli i vi. Neki se komarnici lepe na prozore, neki uz pomoć magneta, a najsavremeniji jesu uz pomoć daljinskog upravljanja. Postoje i različite vrste komarnika: fiksni, pokretni , rolo komarnici.

Rolo komarnici mogu biti sastavni deo roletne, a mogu i samo stalno da stoje na prozorima. Ako su u okviru roletni onda se podižu i spuštaju sa roletnama, ako su nezavisni, onda se ugrađuju u spoljašne strane komarnika i imaju svoj rolo sistem koji se podiže i spušta u zavisnosti od potrebe.

Ukoliko želite da se rešite dosadnih, napornih komaraca koji vas iritiraju i nedopuštaju da uživate u toplim letnjim noćima, onda su komarnici pravo rešenje za vas. Još ukolko vam se stan nalazi u blizini reke, onda za vas je ovo jedini spas. Nisu skupi, nisu zahtevni za čišćenje, opstaju na visokim temperaturama, a pružaju maksimalno opuštanje. Ovo je jedna dugotrajna investicija i sigurno nećete pogrešiti, a imaćete mogućnost da uživate sa porodicom u letnjim noćima. Zato su komarnici prava stvar za vaš stambeni prostor. Ne mora biti samo stambeni, već i poslovni. Čak mogu predstavljati i jednu vrstu zaštite za malu decu. Ako imate balkonska vrata i terasu, ovi komarnici doćiče vam i kao zaštitna mreža da vam malo dete ne izađe na terasu. Sa komarnicima ste zaštićeni, zato razmislite i usvojite naš predlog.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva