Uredite vaš idealan kutak za opuštanje

  • 0

Uredite vaš idealan kutak za opuštanje

Category : Blog

Naš dom je naša oaza u kojoj nekada poželimo da provedemo više slobodnog vremena kako bismo se opustili. Normalno je da nisu svi dani u našem životu isti i da ima onih dana kada želimo da više vremena provedemo u domu u kojem ćemo da radimo ono što nam u tom trenutku najviše prija.

To su trenuci u kojima želimo da se osamimo i ostavimo svakodnevne izazove iza vrata naše kuće. Nekada nam je dovoljno samo nekoliko sati da brzo napunimo baterije i da potom krenemo relaksirani u nove izazove.  Zato nam je potrebno da u životnom prostoru oformimo poseban kutak za opuštanje u kojem ćemo da se osećamo prijatno i gde možemo da se osvežimo za predstojeće životne obaveze.

Rasklopive ugaone garniture

Ako ste od onih koji se najbolje opuštaju u dnevnoj sobi gledajući dobar film na televiziji, rasklopiva ugaona garnitura je pravi izbor za vas. Ugaone garniture za dnevne sobe su najčešći izbor za opremanje stana jer su vrlo praktične i uklapaju se lepo u dnevni boravak. One su uz to savršene za popodnevno lenčarenje posle napornog radnog dana.

Rasklopive ugaone garniture su još udobnije jer daju više prostora za izležavanje i ugodne su za uživanje i opuštanje tokom celog vikenda. Veliku ponudu visokokvalitetnih garnitura pogledaj na sajtu Atlas nameštaja.

Terasa

Da li ste razmišljali da od vaše terase napravite mesto samo za opuštanje? Čak i terase manjih kvadratura mogu da se opreme tako da izgledaju kao mali raj. Na terasu  možete da postavite mini fotelje sa debelim raznobojnim jastucima u koje možete da utonete i sanjarite.

Terasu možete da oplemenite ukrasnim i začinskim biljem. Tako ćete biti okruženi rastinjem i odmaraćete oči u prirodnom zelenilu i udisaćete opojne mirise cveća. Veće terase mogu biti opremljene komfornim garniturama od ratana u kojima se uživa uz jutarnju kafu. Na terasi mogu da se postave suncobrani ili tende koje štite od sunca.

Ugao sobe kao kutak za relaksaciju

Nekada je dovoljna samo jedna udobna fotelja i knjiga u ruci kako bismo zaboravili na sve brige i konačno se opustili. Iskoristite jedan ugao stana i uredite ga po vašoj želji.

U tom uglu istaknite zidove tako što ćete ih okrečiti u drugoj boji u odnosu na ostatak stana. Izaberite boju koja je za vas opuštajuća. Opremite ovaj kutak foteljom, podnom lampom i policama za knjige. Okružite se detaljima koje najviše volite, kao što su knjige, porodične fotografije, uspomene sa putovanja, dekorativni predmeti, makani jastučići, itd.

Klupica ispod prozora

Deo ispod prozora može savršeno da se iskoristi kao mesto u našem životnom prostoru na kojem možemo u potpunosti da se opustimo. Obično je ispod prozora postavljen radijator preko kojeg može da se postavi klupica.

Postavljanjem klupice sa mekanim sunđerom za sedenje i udobnim jastucima je dobar način da se što bolje iskoristi prostor u stanu, a i da se napravi kutak za opuštanje. Klupica pored prozora je fantastično mesto za čitanje knjige, za razmišljanje i uživanje u pogledu kroz prozor uz šolju jutarnje kafe ili šolju popodnevnog čaja.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva