Tapete – autentičan trend za spektakularan enterijer i ove zime su deo  mode

  • 0
tapete

Tapete – autentičan trend za spektakularan enterijer i ove zime su deo  mode

Category : Blog

Svi mi volimo u unutrašnjosti doma da primetimo prirodni kamen na zidu ili luksuzne obloge. Dizajneri i ove jesini pored njih, ističu lepotu visokokvalitetnih tapeta koje sve više i više bivaju deo mode.

Taj povratak modernosti tapeta dogodio se upravo jer one daju polet mašti i kreativan izražaj tokom prohladnih zimskih dana. Ova novina i ove jeseni odlično je rešenje za monotone zidove koje želimo ispuniti bojama, teksturama, geometrijom i estetikom. 

Tapete i dizajnersko rešenje

U težnji da se ne bude ograničeno samo na dekorativno farbanje zidova i na ukrasne maltere, dizajneri su ponudili savremenom tržištu mnoštvo „staromodnih“ ideja. U želji da prostor bude vizuelno širi ili stilski izražajniji tapete kao deo zastarele mode bivaju oživljene u nešto sasvim novo i nezapamćeno po svojim kontrasnim kombinacijama i asimetriji. Uz pomoć njih pružena je originalnost mnogim kancelarijama, modernim restoranima, kafićima, hotelima ali i privatnim kućama. Tapete su posebno popularne za spavaće sobe jer mogu dati osećaj šika i intimnosti. Ovi zidni ukrasi danas su autentičan trend koji može prikriti mnoge nepravilnosti na zidovima i rasplamasati maštu sa svojim fragmentima. Zidne tapete prilagođene su za najrazličitije ljudske ukuse, ljubitelje različitih materijala, godišnja doba i prilike, pa osoba koja kupuje tapete za svoj dom može biti poprilično zbunjena oko toga koji  uzorak da odabere. 

Kakvi sve dezeni tapeta postoje 

Na tržištu se mogu uočiti najrazličitiji dezeni tapeza, počev od onih nešto klasičnijih poput imitacije prirodnih tekstura ili pruga, pa sve do vijugavih ukrasa i izvanrednih crteža. Čini se da klasične tapete ne izlaze iz mode međutim bolja verzija ove jeseni svakako će biti tapete jarkog kontrasta sa primesama zlata. Akcenat može biti stavljen i na srebrne dezene ili ružičasto zlato koje pruža harmoničan i skupocen izgled enterijera. Pored toga, u zadnje vreme posebno su papularne tirkizne tapete sa detaljima cveća, drveća ili nekakvih nadrealnih slika. Prateći mnoge stilove ne možemo da ne primetimo da efekat kruga i geometrijskih oblika biva uvek ono što je moderno i luksuzno. Šarene mrlje ili baršunaste teksture na neutralnoj pozadini takođe mogu biti interesantne opcije prilikom izbora tapeta. Još jedan zanimljiv primer mogu biti tapete sa akvarel efektom koje se prelivaju iz jedne boje u drugu. Zatim, poseban izražaj prostoru daju tapete sa predstavama ptica, riba, tropskih biljaka i životinja, makro motiva iz prirode, ali i različitih mapa, sazvežđa, kompasa i karti sveta. U mnoštvu trendova uvek treba biti oprezan i voditi računa da se odabrane tapete dobro uklope u enterijer kako ne bi prenaglasile prostor i učinile ga estetski besmislenim umesto umetnički suptilnim. 

Moderna tehnologija i proizvodnja tapeta 

U raznolikim zapletima i igrariji na tapetama, onim očekivanim ali i neočekivanim motivima, zahvaljujući modernizaciji u proizvodnji tapeta moguće je napraviti gotovo bilo kakav uzorak iz mašte. Korak napred u tehnologiji pokazuje da je tapete moguće izraditi i po porudžbini i želji pojedinca. Fine teksture, vrhunske boje i kvalitetni ekološki materijali i ove jeseni u vidu tapeta ne izlaze iz mode. 

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva