Šta sve treba nabaviti od materijala za pakovanje selidbe?

  • 0

Šta sve treba nabaviti od materijala za pakovanje selidbe?

Category : Blog

Pre svakog pakovanja stvari potrebno je otići u nabavku materijala za pakovanje selidbe. Adekvatna zaštita stvari i nameštaja treba da budu prioritet prilikom njihovog transporta. Nabavku materijala za selidbu, nihovo pakovanje, transport možete obaviti sami ili možete se obratiti agenciji za selidbe Beograd, koja će umesto vas sav potreban materijal nabaviti i sa profesionalnim radnicima pripremiti njihovo pakovanje i oragnizovati prevoz do željenog mesta.

Kartonske kutije za selidbu i drugi neophodni materijali

Ukoliko ste se odlučili za varijantu da sve sami organizujete selidbe, onda će vam trebati spisak neophodnog materijala. Prvo morate da napravite listu stavki za pakovanje, šta pakujete a šta ne. U zavisnosti od toga moćiće te da procenite koliko kutija će vam biti totrebno za selidbu. Velike kutije koristite za garderobu, posteljinu, peškire, srednje kutije možete koristiti za knjige, posuđe, dečje igračke, dok male kutije koristite za teže ili lomljive stvari. Kada sve upakujete, obavezno markerom označite svaku kutiju da biste se kasnije prilikom raspakivanja lakše snašli.

Za veće komade nameštaja, belu tehniku, male kućne aparate i ostatka pokućstva, koristiće te pucketavu ili streč foliju. Ukoliko neki komadi nameštaja imaju mogućnost demontaže, obavezno  izvršite jer će te na taj način lakše organizovati njihov prevoz bez oštećenja. A onda treba da se uputite u veće trgovinske centre u kojima je moguće nabaviti sve od neophodnog materijala.

Ono što vam je potrebno to su:

  • Kartonske kutije-velike, srednje i male, da višeslojne zbog izdržljivosti
  • Pucketava folija- ova vrsta folije najčešće i koriste profesionalci prilikom pakovanja lomljivih i osetljivih stavri, poput LCD televizora, ogledala, porcelana, slika, čaša, tanjira….
  • Streč folija-najviše se koristi za pakovanje većih komada nameštaja, bele tehnike i ostalog pokućstva
  • I ostala pomagala-puput markera, lepljivih traka, starih novina, makaza, uglovi za zaštitu ivica..

Kada ste pribavili sav neophodan materijal, onda sledi pravilno pakovanje stvari. Vodite računa da prilikom pakovanja ne dođe do lomljenja stvari, zato budite posebno pažljivi prilikom pakovanja ogledala, čaša, slika, lampi, lustera i posebnih antikviteta.

Gdedajte da svaku šupljinu ispunite nekom tkaninom ili papirom. Mnoge agencije za selidbe preporučuju ukoliko imate antikvitete, stvari od velike vrednosti, posao prepustite profesionalcima.

Koliko vam je kutija za selidbu zaista potrebno?

Sve zavisi šta nosite sa sobom. Obavezno imajte pored sebe listu stvari koje pakujete za selidbu. U zavisnosti od broja prostorija koje imate, mnogi profesionalci za selidbe na taj način procenjuju koliki broj kutija zaista je potreban. Ako imate u proseku 3 do 5 soba, onda će vam biti potrebno oko 15-ak srednjih kutija, 20-ak manjih kutija i oko 10-ak većih kutija. Ako je broj soba veći od 5, onda ća vam za pakovanje biti potrebno oko 30-ak srednjih i isti toliki broj za male i velike kutije.

Nikako nemojte da zaboravite da nabavite dovoljan broj streč i pucketave folije, kao i dosta lepljive trake koja će služiti da dobro zalepite i učvrstite kutije i time osigurate ih tokom transporta. Selidba nije ništa manje komplikovana od renoviranja stana, naravno, ukoliko mislite da je ovaj način selidbe komplikovan i stresan, ne zaboravite da uvek možete da se obratite profesionalcima koji će sve obaviti umesto vas.

 


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva