Saveti za renoviranje i dekor kuhinje

Saveti za renoviranje i dekor kuhinje

Category : Blog

Sve češće se prilikom projektovanja stambenog prostora vodi računa o većem otvorenom prostoru, gde će kuhinja činiti jedan deo tog prostora, dok su trpezarija i dnevni boravak drugi deo. Za dizajnere to znači veći broj prozora i više dnevne svetlosti u zajedničkom prostoru i prilika da kombinuju različite elemente, a među njima i zavese.

Rolo zavese u kuhinji

Kuhinja spada u one prostorije u domu u kojima se provodi najviše vremena, pa je samim tim logično da one budu moderno uređene i opremljene. Pravi dodatak opremanju vaše kuhinje uz PVC prozore će biti i rolo zavese.

Rolo zavese se možda čine i kao najpraktičnije rešenje u modernom kuhinjskom prostoru. Jednostavne za ugradnju, bilo da se montiraju na plafon, zid ili sam prozor, rolo zavese će osvežiti enterijer i biti pravi dodatak svakoj kuhinji. Pored toga, rolo zavese i njihov mehanizam ne upijaju kuhinjske mirise što je jako bitno za održavanje ovih zavesa. 

Što se tiče boja i dezena rolo zavesa za kuhinju, zelena i ljubičasta boja su postale veoma popularne u poslednjih nekoliko godina. Bela, bež i braon boje zavesa se lako uklapaju uz sve boje kuhinjskih elemenata, a posebno elemente u boji drveta koji su ujedno i najčešći.

Interesantna je pojava potražnje plave boje rolo zavesa, koja se najbolje slaže uz crne, bele i sive kuhinjske elemente. Plava boja će otvoriti prostor i učiniti ga modernim.

Na kraju liste traženih boja za kuhinjske rolo zavese je bordo boja, koja se najbolje slaže sa saksijama cveća i parketom u bež boji, a takođe može da se kombinuje i sa kuhinjskim elementima u boji drveta.

Što se tiče samog materijala za kuhinjske rolo zavese, preporuka dizajnera su materijali poput softa i viskoze, ali ne treba izbegavati ni ostale materijale.

Rolo zavese za dnevni boravak

Dnevna soba je prostor za eksperimentisanje sa tipovima zavesa, bojama i materijalima. Za dnevnu sobu je potreban za osećaj za lepo i originalno.

Za dnevni boravak možete odabrati rolo zavese bilo kojih boja i dezena, ali tako da se uklope u ostatak enterijera u smislu prijatnosti izgleda dnevne sobe i opuštene atmosfere koju će te zavese stvoriti.

Jednobojna platna rolo zavesa dolaze u svim osnovnim bojama i bez obzira da li je vaš enterijer moderno opremljen ili uređen u „vintidž“ stilu, ovi modeli zavesa se lako uklapaju. Pored toga, u obzir dolaze i zavese izrađene u raznim dezenima ili „blackout“ zavese. To je vrsta zavesa izrađena od posebnog materijala koji može potpuno neutralisati svu dnevnu, tj. spoljašnju svetlost tako da dnevni boravak možete  potpuno zamračiti tokom dana i noći u sprečiti poglede radoznalih komšija.

Kao i za kuhinju, i za dnevnu sobu u obzir dolaze rolo zavese sa različitom strukturom platna, kockice, prugice ili bilo koji drugi print koji će učiniti da dnevna soba izgleda elegantno i opremljena sa ukusom.

Samo održavanje rolo zavesa je veoma jednostavno, dovoljno je mokru krpu natopiti mlakom vodom i sredstvom za pranje i bez problema se uklanja prašina i sva druga nečistoća. Nakon toga je dovoljno par minuta da se zavese osuše. Ovakav vid održavanja će obezbediti funkcionalnost vašim zavesama dugi niz godina.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva