Kako na najbolji način da uživate u svom domu svakog proleća i leta i budete zastićeni od insekata i komaraca

  • 0

Kako na najbolji način da uživate u svom domu svakog proleća i leta i budete zastićeni od insekata i komaraca

Category : Blog

Najbolji  izbor, najbolja zaštita od insekata i komaraca, ali i neizostavan detalj u vašem domu sigurno su komarnici za vrata.

Za razliku od hemijskih sredstava koja koristimo protiv insekata i komaraca, i čija isparenja pritom udišemo, komarnici su ekološki potpuno bezbedni i sigurni po zdravlje ljudi i dece. Komarnike možete postaviti na sve vrste otvora na zgradama, odnosno na vrata, balkonska vrata i prozore, bilo da su od drveta, aluminijuma, PVC-a.

Materijali koji se koriste za proizvodnju komarnika za vrata

Prilikom izrade elemenata za komarnike neophodna je primena materijala koji će na najbolji način obezbediti efikasnu zaštitu ali i funkcionalnost primene. Komarnici za vrata se najčešće proizvode od kvalitetnih aluminijumskih ramova ili PVC-a. Mreža za komarnike izradjiuje se od najkvalititnijih fiberglas vlakana koja su otporna na temperature u rasponu od -35 do + 80 °, kao i na UV sunčeve zrake. Ono sto je svakako najbitnije jeste činjenica da komarnici ne sprečavaju protok svežeg vazduh i sunčevih zraka u vaš prostor.

Komarnici za vrata – koji sistemi otvaranja su vam na raspolaganju

  • Rolo komarnici
  • Plise komarnici
  • Komarnici na šarke
  • Okretni komarnici za vrata

 

Rolo komarnici za vrata 

Ovi komarnici za vrata dostupni su vam u varijaniti povlačenja gore – dole (češće se koriste za ugradnju na prozorima) i varijanta levo – desno koja se najčešće koristi za vrata. Rolo komarnici  se sastoje od vodjica, aluminjimske kutije i profila koji mogu biti plastificirani u sivu, belu ili braon boju. Mrežica je od fiberglasa, otporna na spoljašnje uticaje. Rolo komarnici veoma su laki za rukovanje jer imaju usporivače koji sprečavaju naglo namotavanje mreže, i njeno udaranje kada se mreža urola do kraja. Horizontalni rolo komarnici najčešće se koriste za jednokrilna balkonska ili ulazna vrata. Kod ovog komarnika mrežica se pomera horizontalno, levo ili desno u stranu. Ovi komarnici se mogu plastificirati u boji po želji, a mogu biti i dvokrilni za velike širine.

Plise komarnici za vrata

Plise komarnici za vrata mogu biti horizontalni ili vertikalni. To su zapravo klizni komarnici sa plisiranom mrežom koja se širi i skuplja poput harmonike. Izradjeni su od vodjica sa fiberglas mrežicom i aluminijumskog kućišta. Najčešće se proizvode u beloj boji, ali takodje postoji i mogućnost plastificiranjaj u boji koja vama odgovara. Nijhova osnovna karakteristika je jednostavno korišćenje, njihovo zaustavljane je moguće u bilo kom položaju, a prilikom otvaranja ne zauzimaju prostor. Takodje treba da razmislite o ovoj vrsti komarnika za vrata ukoliko vam je potrebno pokrivanje velikih površina.

Komarnici za vrata na šarke

Ova vrsta komarnika za vrata funkcioniše sa magnetom i veoma je pogodna za montažu na balkonskim vratima, ali i na ulaznim vratima . Osnovna karakteristika ove vrste komarnika je to što se otvaraju kao i vrata.

Okretni komarnici za vrata

Za ove komarnike najčešće se možete opredeliti zbog jednostavnosti njihovog korišćenja prilikom prolaza kroz vrata. Naime ovi komarnici izradjuju se sa napetim šarkama koje teže da komarnik uvek bude zatvoren, tako da prilikom svakog ulaska ili izlaska na vrata komarnik se vraća u zatvoren položaj. Takodje mogu biti dvokrilni za velike širine.

 


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva