O ovome se priča: Rolo zavese

  • 0
rolo-zavese111

O ovome se priča: Rolo zavese

Category : Blog

Ako pomno pratite sve novosti iz sveta unutrašnje arhitekture i uređenja enterijera, sigurno ste i sami čuli za rolo zavese. Odjednom su postale jako popularne, kako u svetu, tako i kod nas, ali ovo i ne bi trebalo da nas čudi budući na sve karakteristike po kojima su rolo zavese poznate.

Sve što trebe da znate o rolo zavesama

Zanimljivo je da su već sada rolo zavese svuda oko nas – u javnim ustanovama, školama, kafićima, poslovnim i stambenim prostorima. Sigurno ste ih primetili! Lako se ugrađuju u plafon, na zid ili postojeću stolariju, a kontrolišu se pomoću lančića ili daljinskog upravljanja. Žene ih obožavaju i zato što se tako lako održavaju, za razliku od starinskih, „običnih“ zavesa. Pa, postoji li razlog zbog kojeg ih ne bismo voleli?!

Ono što je karakteristično je da su rolo zavese različitih materijala (tekstil, poliester, PVC ili fiberglas) koji su antistatički i kao takvi ne sakupljaju prašinu i neprijatne mirise. Zato i ne izazivaju alergijske reakcije čak ni kod onih najosetljivijih. Rolo zavese mogu da budu izrađene od black-out platna koje uopšte ne propušta svetlo, kao i od screen materijala koji na osnovu vaše želje kontrolišu nivo osvetljenosti u vašem domu. Upravo zato su rolo zavese i pronašle put do baš svake vrste enterijera, bio on privatnog ili javnog karaktera.

Ukoliko želite da sakrijete prostor od radoznalih pogleda spolja, ali i zaštitite se od sunca, rolo zavese vam u tome mogu pomoći jer su uostalom i stvorene upravo sa ovim namenama.

Kako da uključite rolo zavese u svoj enterijer

Već sada nam je jasno da su rolo zavese jako praktične za bilo koju vrstu prostora, ali, ako vam je osim toga bitna i estetska strana priče, ovaj zanimljivi detalj u enterijeru vas ni na ovom polju neće razočarati. Rolo zavese su dostupne u mnogo različitih boja i dezena što znači da ćete lako naći model koji se savršeno uklapa u baš vaš dom ili poslovni prostor. Osim toga, ne samo da će rolo zavese uneti boje u vaš život već će i vaš dom učiniti mnogo modernijim i atraktivnijim. Baš kao u omiljenim magazinima o uređenju enterijera!

Koji je najbolji način da uklopite rolo zavese u svoj dom? Jednostavno je – odaberite boju ili dezen rolo zavesa oko koje ćete okupiti ostale detalje u svom domu. Na primer, ako odaberete tirkizne rolo zavsese, neka ova boja dominira detaljima kojima ćete obogatiti prostor. Nabavite i tepih u istoj boji, ukrasne jastučiće, stolnjake i slično, a kako ova boja uglavnom asocira na more, dobra ideja je da kao dekoraciju odaberete upravo morske elemente poput školjki, morskih zvezda i drugih drvenih figurica i ukrasa u beloj ili boji peska.

Ovo je odličan način da osvežite prostoriju koja je prilično monotona kada je reč o detaljima i bojama, odnosno, ukoliko na primer imate bele zidove i taman nameštaj u istom tonu. Poenta je – budite maštoviti i igrajte se bojama i detaljima, dok će ovaj trend u uređenju enterijera (rolo zavese) savršeno pratiti svaku vašu zamisao!


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva