Kako izabrati materijal za kuhinje po meri

Kuhinje po meri

Kako izabrati materijal za kuhinje po meri

Category : Blog

Opremanje kuhinje zahteva puno vremena, ali i ulaganja. Zato ukoliko se odlučite na ovakav korak, morate pre toga da osmislite šta tačno želite. A kuhinje po meri su idealno rešenje ukoliko imate ideju, a potrebni su vam profesionalci da je realizujete. Međutim, da biste dobili kuhinju kakvu želite, važno je da obratite pažnju na važne stvari. Jedna od najvažijih stavki je svakako materijal.


Da li ste pristalica klasične ili moderne kuhinje po meri

Prvu stvar koji treba da definišete to je šta želite od svog prostora, u ovom slučaju od kuhinje. Odnosno da li želite savremenu, ili klasičnu kuhinju. Naravno, kuhinju bi trebalo da uklopite u sliku čitavog stana. Ljubitelji klasične kuhinje po meri možda jesu danas malobrojniji, ali oni znaju da uživaju u jednostavnom dizajnu koji odiše toplinom i osećajem pravog doma. Klasične kuhinje po meri se najčešće irađuju od punog drveta. A svi znamo da je ova vrsta materijala najizdržljivija i najdugovečnija. Zato su klasične kuhinje ujedno i simboli dugovečnosti.

Za razliku od njih, savremene kuhinje po meri su idealne za one koji su pristalice minimalističkog stila. One se odlikuju maksimalnom funkcionalnošću i bez preteranih detalja. Najčešći materijali od kojih se ovakve kuhinje po meri izrađuju su iverica ili medijapan. Pri tome, za razliku od klasičnih, moderne kuhinje su često jarkih boja.

Okov za nameštaj po meri

Još jedna veoma bitna stvar je odabir okova za kuhinje po meri. Kvalitetan okov je veoma važan, okov za nameštaj spadaju bravice za ormariće, spojnice za nameštaj, razni amortizeri za nameštaj odnosno usporivači vrata. Prilikom izrade kuhinje po meri ovi delovi se često zaboravljaju pa rpoizvođači ugrađuju najjeftinije okove i slabijeg kvaliteta. Često okov za nameštaj ne uklapa u kompletan dizajn kuhinje i materijal od kog se kuhinja izrađuje. Obratite pažjnu na okov za nameštaj jer će pre svega učiniti vašu kuhinju po meri dugovečnijom a i lepšom.

Koji materijal je najbolji za kuhinje po meri

Kao što smo već pomenuli, puno drvo je puno drvo. I nisu bez razloga generacije unazad izrađivale nameštaj upravo od ovog materijala ukoliko su želeli da ih nameštaj služi decenijama. Zato je puno drvo odlično rešenje ukoliko znate šta želite i pritom ne planirate da u skorije vreme renovirate kuhinju. Međutim, upravo zbog kvaliteta, puno drvo je i najskuplje. Zato ćete za kuhinju od punog drveta morati da izdvojite priličnu sumu. Takođe, ako niste pristalica modela koji podsećaju na kuhinju vaših baka, onda izbegavajte puno drvo. Takođe je teško uklopiti kuhinjski nameštaj od punog drveta u male, ili kuhinje nepravilnog oblika.

Kuhinje po meri od medijapana

On se odlikuje otpornošću na toplotu i vlagu. Upravo zbog toga su često izbor mnogih. Takođe, kuhinje od medijapana su nešto povoljnije od kuhinja od punog drveta, pri čemu se ne može reći da su manje kvalitetne. Medijapan je idealan za savremene kuhinje po meri. Ovaj materijal se može naći u ogromnom broju boja i dezena, tako da smo sigurni da ćete moći da nađete idealnu boju za svoje kuhinjske elemente ukoliko se odlučite za medijapan.

Kuhinje po meri od iverice

Iverica je najmanje kvalitetan, ali i najjeftiniji materijal. Za kuhinjske elemente, ovaj materijal se pravi od iverice i oblaže posebnom folijom. U zavisnosti od tipa i izdržljivosti folije razlikuju se i tipovi ovog materijala. Međutim, uprkos brojnim manama iverice, on ima i neke pednosti. Pre svega, to je najpovoljniji materijal za kuhinje. Samim tim, ovo je idealan materijal ukoliko ste pristalica toga da renovirate stan na nekoliko godina. Prvo, uštedećete, a drugo kada osmislite jedan model kuhinje, pred sledeće renoviranje moći ćete da uvidite nedostatke prethodno napravljenih elemenata. Samim tim, moći ćete da te nedostatke nadomestite prilikom izrade sledeće.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva