Kvalitetni kreveti kao standard kvalitetnog života

  • 0

Kvalitetni kreveti kao standard kvalitetnog života

Category : Blog

Bezbednost i opuštenost su važne karakteristike svakog doma, treba ih postići uz minimalna naprezanja i opterećenja, kako u opremanju, tako i u održavanju higijene. Jedan od preduslova je kvalitetan i lepo dizajniran nameštaj, bez obzira da li je on modernog oblika ili odiše tonom tradicionalnog i rustičnog.

Danas su se ova dva trenda toliko približila da imaju jednu zajedničku karakteristiku, a to je odvojenost od poda nogicama za nameštaj. One su trend u modernoj industriji nameštaja, ne vidjamo ih više samo na komodama i ormarima, već su sve popularnije nogice za krevet, trosede, dvosede i fotelje, tako da su postale karakteristika kvalitetnog kreveta, a on je standard kvalitetnog života.

Nogice za krevet kao standard modernog i kvalitetnog nameštaja

Moderni trendovi u industriji nameštaja proizašli su iz čovekove potrebe da život prilagodi vremenu u kome živi, posebno se to odnosi na poslednje godine obeležene pandemijom i radom od kuće i primoranost ljudi da dom pretvore u kancelariju, multifunkcionalnost prostorija postala je fokus industrije nameštaja, vrlo su domišljati i kreativni kada je reč o nameštaju koji treba da zadovolji potrebe inspirativnog radnog okruženja i da u isto vreme bude udoban i funkcionalan za potrebe porodičnog odmora i opuštanja. Moderni trendovi iz tog razloga idu ka nameštaju koji je odvojen od poda, mobilan je i lako se pomera, zato u salonima nameštaja sve više vidjate krevet koji ima nogice za krevet, trosed, dvosed, sofu sa nogicama, kao i ormare i komode. Nogice za krevet prate minimalizam kao stil u ovoj industriji, on nameće što manji komadni nameštaj, bez obzira da li je reč o krevetima ili nekom drugom komadnom nameštaju. Manji komadni nameštaj se lako i skladno uklapa u enterijer, praktičan je, a što se funkcionalnosti tiče, on prati trend vremena i prilagodjava svoje funkcije potrebama ukućana. Prilikom uklapanja komadnog nameštaja u enterijer treba voditi računa o ručicama za nameštaj. U zavisnosti od potreba može biti kancelarijski, u trenucima kada se soba pretvara u kancelariju, ali u trenucima opuštanja ima svoju primarnu funkciju, podredjen je komfornom i kvalitetnom životu čoveka.

Kako izabrati kvalitetan krevet?

Kvalitet kreveta ne zavisi samo od kvaliteta konstrukcije i kvaliteta dušeka, na kvalitet i udobnost kreveta utiče njegova visina i veličina. Što se visine kreveta tiče, postoji odredjena idealna visina, za odrasle osobe ona je izmedju 44 i 55 cm, a za decu je zbog sigurnosti bezbednije birati krevete čija je visina do 44 cm. Važno je da, kada dete sedne na krevet, noge savijene u kolenima formiraju prav ugao. Danas su u trendu visoki kreveti, posebno modeli koji imaju nogice za krevet. Visoki kreveti obezbedjuju visok stepen udobnosti, a samim tim i miran san, a što se dizajna tiče, oni odaju utisak luksuza. Visina kreveta bitno ne uslovljava njegovu širinu, sve manje se koriste kreveti širine 90 cm, a sve više raste popularnost kreveta 100/200 do 150/200 kada je reč o jednodušečnim krevetima. Krev treba uklopiti u stil okolnog nameštaja. Od ukupne prodaje kreveta, čak 80% su dupli-bračni kreveti, verovatno zbog toga što su ekonomični, praktični i mogu da traju, odgovaraju detetu u svakom dobu, bez obzira na godine i izrast, mladima, bračnim parovima, penzionerima, pa čak i samcima koji vole komfor i imaju mesta u stanu za jedan takav krevet.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva