Kako izgledaju moderne kuhinje

  • 0

Kako izgledaju moderne kuhinje

Category : Blog

Kuhinje su odavno prestale da budu male i skučene prostroije u kojima se samo kuva. One su u modernom načinu opremanja integrisane sa celim stanom i to najčešće sa dnevnim boravkom. U tom smislu menjao se i njihov dizajn. Veliki hit postavli su šankovi unutar kuhinje, koji blago odvaja prostor dnevnog boravka sa prostorom kuhinje. Takav način odvajanja prostora vizuelno ali i funkcionalno je vrlo zahvalan. Međutim, nije primenljiv za svaki životni prostor i to najčešće zbog malo prostora.

Šankovi su vrlo zahvalni i popularni za veće prostore, jer stvara jasnu komunikaciju unutar kuhinjskog prostora i puno prostora se iskoristi, jer ima pristup sa obe strane nekad i četiri. Jedan od osnovnih elemenata koji poseduju moderne kuhinje po meri je šank. U poslednje vreme viseći kuhinjski delovi nisu popularni, primat zauzimaju niski delovi. Frižider, hladanjak i šporet se postavljaju u viši položaj čime se vizuelno stvara ujednačena slika kuhinjskih elemenata.

moderne kuhinje po meri

Za one koji vole viseće delove u kuhinji postoji dodana modernizacija a to je da si ti delovi otvaraju uz pomoć senzora, uvođenjem takvog sistema iz upotrebe izalze vrlo zastupljene ručke.

Keramičke pločice su sve manje popularnije u kuhinji. Staklo sa interesantnim dizajnom je odlično rešenje za popunjavanje praznog prostora između radne površine i visećih delova kuhinje. Širok je spektar boja i motiva koji mogu biti postavljeni na staklo, i zato morate voditi računa da se motivi na staklju uklapaju sa ostatkom prostora.

Boje zidova u kuhinji

Zbog boljeg uklapanja sa ostatkom životnog prostora, preporuka je da boja kuhinje bude u nekoj jednostavnijoj boji poput bele, crne ili crvene kako ne bi odudarala od ostatka enterijera. Neki prodavnice kao što je Ikea nude i mogućnost online  projektovanja u 3D prikazu, kako bi vam pokazali kako to tačno vizuelno izgleda i to pre nego što kuhinja bude postavljena u određeni prostor.

Ljdui obično investiraju u svoje kuhinje jednom u deset godina, zbog čega i jeste bito da kuhinja odgovara i po dizajnu i funkcionalnošću. Na vama je da se ohrabrite i pronađete onu kuhinju koja će vaš kuhinjski prostor učiniti mestom u kom ćete sa užitkom želeti da boravite i kvalitetno iskoristite svaki milimetar prostora.

MOderne kuhinje po meri 1

Hranu je bitno pripremati sa ljubavlju, ta ljubav može biti mnogo jača ukoliko se ta hrana priprema u prostoru koji je lep i prijatan. Svojoj kuhinji možete dati novu živost, tako što ćete staviti neke dotne ukrase poput nekih ukrasnih krpa, tanjira, posuda, slika. I tako obo mesto postaje i oaza mira i lepe ušuškanosti.

Konstruisanje kuhinje po meri na savremeni način

Za izradu kuhinja po meri postoje posebni programi, jedan od njih je Mr. Diker. U programu možete da izaberete vrstu materijala, debljinu, boju. Program pruža vizuelnu konstrukciju prostora za postavljanje kuhinje po meri u kom vi možete da kreirate kuhinju kakvu želite. Krećete od sudopore, ormarića, gornjih i donjih elemenata kuhinje, šporeta. Na ovaj način imaćete jasniju sliku o tome kako tačno želite da izgleda vaša kuhinja po meri.

Idejno rešenje za vaše kuhinje po meri pre svega zavisi od vaših potreba i mogućnosti, zato treba i pametno uskladiti.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva