Ideje za uređenje kuhinje: Kao na plaži

  • 0

Ideje za uređenje kuhinje: Kao na plaži

Bez obzira na to da li neko voli da kuva ili ne, nekako se uvek ispostavi da je baš kuhinja omiljena prostorija mnogih ljudi. Za one koji vole da kuvaju to je i više nego očigledno, ali ako neko voli da provodi vreme u kuhinji, a nije vrsni kuvar, onda ili obožava hranu ili se kuhinje rado seća iz onog perioda detinjstva kada su se najmiliji okupljali upravo u ovoj prostoriji ili na nedeljnom ručku, na slavlju, sa gostima ili jednostavo uz onu prvu (i najukusniju) jutarnju kafu. Dakle, nostalgija ili navika.

Bilo kako bilo, iz kojeg god razloga da volite kuhinju verujemo da, kada već toliko vremena provodite u njoj, želite da ona izgleda maksimalno moguće „skockano“, a ako uz to još i pratite trendove u uređenju enterijera, onda imamo savršeni predlog za uređnje kuhinje za vas!

Kao na plaži

Uređenje kuhinje ne mora da bude naporno, niti dosadno, naprotiv! Naročito kada imate pred sobom ovako zanimljivu temu kao što je ova „plažna“. Dakle, poenta je da svoju kuhinju uredite tako da ona ima taj morski vajb, da podseća na neku primorsku oazu i ima detalje koji se mogu pronaći na plaži. Ali, budući da ovakvo uređenje kuhinje po meri nije nešto što se može završiti očas posla, krenimo redom:

Boje

Boje koje bi trebalo da dominiraju u vašoj kuhinji su, najpre, plava (nebo, more), bela (oblaci, morska pena, primorske kuće), zelena (i to ona tirkizna takođe zbog samog mora, ali dolazi u obzir i „klasična“ zelena zbog biljaka) i boja peska. Uređenje vaše kuhinje – vaša stvar, pa tako boje možete rasporediti kako god vama odgovara. Na primer, zidove okrečite u belo ili baš nežno plavo, za pod odaberite plavi laminat ili pak onaj u boji peska, stolarija može da bude plava ili tirkizna, a detalji poput tepiha, staza, zavesa i slično takođe mogu da budu u boji peska. Stvorite onu atmosferu koja će vas najpre asocirati na omiljeni deo leta – more!

Nameštaj

I kada je reč o kuhinjskim elementima i propratnm nameštaju, odaberite ono što će se slagati uz ostatak enterijera. Na primer, kuhinjske elemente možete uskladiti sa bojom stolarije, dok preostali nameštaj u vidu stola, stolica, polica i slično može da bude od svetlog drveta, da podseća na boju peska, osušenu travu ili trsku. Naravno, ovi elementi mogu da budu i beli, stakleni ili sa zlatnim odsjajem (sunčevi zraci!) ako vam se ta ideja više dopada. Igrajte se! Uređenje kuhinje, ali i doma generalno, na najbolji način će u vama probuditi kreativca!

Uređaji i dodaci

Neka se frižider slaže uz kuhinjske elemente, to možete da birate. Kada je reč o drugim kuhinjskim uređajima kao što je na primer aparat za kafu, toster ili sokovnik, probajte da uklopite i njih, ako ne, nije strašno! Dodaci u vidu šolja, tanjira, činija i tako dalje, i tako dalje, takođe mou da budu u tipičnim „morskim“ bojama, a mogu da imaju i morske motive u vidu palmi, talasa, školjki, flamingosa i slično. U ovom zadatku kada je uređenje kuhinje u pitanju, osetite ono dete u sebi!

Detalji

Na kraju stiže i onaj najzanimljiviji deo kada je uređenje kuhinje u pitanju – detalji i ukrasi! Nabavit sobne palme, hibiskus, grčko cveće ili druge biljke koje ste sretali na letovanju. Nabavite slike ili fotografije mora, plaže ili nekog primorskog mesta. Nabavite krpe ili stolnjake sa morskim motivima. Napravite sami ukrase za sto ili police od školjki, kamenčića, peska i morskih zvezda. Igrajte se i stvorite od svoje kuhinje pravu morsku oazu u kojoj možete da uživate tokom cele godine!


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva