Aluminijumska stolarija za bolju izolaciju vašeg doma

  • 0

Aluminijumska stolarija za bolju izolaciju vašeg doma

Category : Blog

Kada se zima približi, ali i tokom njenog samog trajanja, najveća briga svakog od nas jeste da li će grejanje biti dovoljno dobro, koliko će zima biti „jaka“ i da li ćete imati dovoljno ogreva, što je svakako najveća briga onih koji samostalno brinu o svom grejanju, a nisu priključeni na neki centralni ili slični sistem grejanja. Sama priprema ogreva, drva, uglja, peleta, su osnovni zadaci koji se rade pred zimu, ali postoji nešto o čemu je potrebno razmišljati kako biste znali da će svaka zima biti lakša za preći je, a uz to će i svako godišnje doba biti prijatnije, a to je toplotna izolacija doma.

Prva i osnovna stvar jeste da vaša kuća ili stan imaju kvalitetno urađenu untrašnju i spoljašnju izolaciju zidova, jer na taj način toplotna energija neće odlaziti iz vašeg doma nekontrolisano. A pored zidne izolacije, jako je važno kakvu stolariju vaš dom ima i da li je ona u stanju da temperaturu u njemu održi konstantnom.

Aluminijumska stolarija

Ona koja definitivno ima najveću moć da vam dom uvek bude topao, prijatan za boravak u njemu, jeste aluminijumska stolarija. Naravno, i drvena stolarija je dobar izolator, ali samo dok je nova i dok se o njoj konstantno vodi računa, no i tada, posle nekog vremena, drvena stolarija propada. Aluminijumska stolarija nema takve karakteristike, jer može čak i decenijama da ostane nepromenjena, iako su tokom godine raznorazni spoljašnji faktori uticali na nju. Upravo ta njena svojstva je i čine jako popularnom i traženom, pa se i svaki novi objekat uvek opremi alu stolarijom. Ali i kada je nema, alu stolarija se lako može postaviti. Sve što je potrebno da se uradi jeste da se prorezi za prozore i vrata izmere, ukoliko nema tih dimenzija za nekoliko dana se urade i alu stolarija se onda postavlja za jedan dan.  Više o alu stolariji pogledajte na ovom linku https://www.beopvc.rs/alu-stolarija.html.

Karakteristike aluminijumskih vrata

Jedna od osnovnih promena koju treba priuštiti svakom domu jeste da se postave aluminijumska ulazna vrata. Statistike često govore o tome kako su ulazna vrata najveći krivac bespotrebnog gubljenja toplotne energije, pa zbog toga aluminijumska vrata nakon postavljanja čine veliku uštedu za mesečne troškove, pa čak i onda kada su svi ostali elementi stolarije od drveta. Pored toga, aluminujmska ulazna vrata su svojevrsno dodatno osiguravanje kuće, jer nije lako na silu otvoriti, niti razbiti, kao što je to slučaj sa drvenim vratima, a brave za vrata kod alu vrata su ojačane i imaju princip sigurnosne brave, što će vam dati dodatni osećaj bezbednosti. Više o bravama za vrata saznajte ovde.

Aluminijumski prozori

Nakon alu vrata, sledeća stavka za promenu jesu prozori. Aluminijumski prozori mogu da stoje decenijama da se ne promene, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Uz njih, moći ćete uvek da održavate jednu konstantnu temperaturu u svom domu, a da vaši računi na kraju meseca za grejanje ili električnu energiju ne budu ogromni, već i manji nego što ste očekivali. Pored toga, aluminijumski prozori su odlični i kao zvučna izolacija, pa neće moći više da vam smeta buka automobila i naroda na ulici kao pre. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva