Želite da kupite savršeno ogledalo – razmišljajte izvan okvira uobičajenog

  • 0

Želite da kupite savršeno ogledalo – razmišljajte izvan okvira uobičajenog

Category : Blog

Da li vam se dogodilo da pogledate u svoje kupatilo i poželite sve da promenite? Počev od starih pločica, oštećenog nameštaja, pa sve do ogledala koje je izgubilo na lepoti… Zainteresovani ste za moderne stilove, i prema tome, želite odabrati ogledalo koje će u potpunosti dati novi karakter vašem kupatilu. 

S obzirom da većina žena provodi puno vremena upravo ispred ogledala, ulepšavajući se i šminkajući, potrebno je obratiti pažnju na svaki detalj. Dobro ogledalo olakšaće u velikoj meri svakodnevnu žensku negu, a pritom poboljšati dekor.

Ukoliko želite da kupite savršeno ogledalo, evo nekih saveta:

Kako odabrati idealna ogledala za kupatilo

Pre nego što pređemo na detalje o tome kakva su ogledala danas moderna, podelićemo sa vama savete – kako da odaberete idealno ogledalo koje odgovaraju vašem kupatilu. 

Pre svega, prilikom kupovine ogledala za kupatilo potrebno je da razmotrite veličinu lavaboa, vašu visinu i slobodan prostor na zidu. Veoma je bitno da staklo bude za koji centimetar iznad nivoa vizure. Usklađeno za najvišu osobu u kući, ali i dovoljno nisko kako bi pojedinci nižeg rasta mogli neometano da ga koriste. Sve što je potrebno jeste da izmerite prostor na zidu – gde želite instalirati ogledalo. Ako u kupatilu postoje rasvetni uređaji izmerite rastojanje od svetlosnih tela pa sve do umivaonika i pozicionirajte ogledalo tako da izgleda uravnoteženo. Ipak, ogledala za kupatilo igraće važnu ulogu u dobrom osećanju samog sebe, pa ih prema tome treba pažnjivo kupovati. Dobro pozocionirano ogledalo može naglasiti dekor. 

Kada je u pitanju dekor, ogledala za kupatilo mogu biti sa okvirom, lampama ili bez njih. Ukoliko imate na umu da prostor kupatila deluje ispunjeno – dobro je odabrati model koji ima okvir. Nasuprot tome, ukoliko preferirate nešto ležerniju atmosferu – za vas je idealno ogledalo bez okvira. 

Imajte na umu veličinu ogledala

Ogledala za kupatilo koja nisu glomazna daju više izbora za dekorisanje, dok velika ogledala mogu učiniti da mali prostor izgleda veće. No, ključ idealnog pogleda i estetike jeste proporcija, ni previše malo ni preterano veliko. Dobro je ukoliko uspete da uskladite ivice ogledala sa ivicama umivaonika kako bi se istakao osećaj simetrije. 

Kada je u pitanju veličina ogledala, postoji još jedna stvar koju trebate razmotriti, a to je – da li postoji potreba sa ogledalom koje ima ormarić ili izbočinu na dnu. Tu možete odložiti lekove ili kozmetiku. A to znači da ono mora biti dovoljne veličine kako bi uspelo da zadovolji sve vaše potrebe skladištenja.

Kakvog oblika može biti vaše novo ogledalo

Ogledala se mogu kupiti u najrazličitijim oblicima. Možete imati kreativnu slobodu. Odabrati tradicionalnu opciju pravougaonog ogledala, ili ovalna koja se savršeno mogu uklopiti u enterijer. Da li volite moderna kupatila? Elegantna, minimalistička? Onda ćete sigurno uživati u ogledalima ovalnog, okruglog ili zakrivljenog tipa koji imaju osvetljenje na prednjoj ili zadnjoj strani. Oblik polumeseca daje vam mogućnost da instalirate 2 ogledala – jedno pokraj drugog i da to bude estetski ugodno. A time možete učiniti da kupatilo izgleda prostranije. No, ne zaboravite da kada birate ogledalo – postoji jedno ključno pravilo. Prvenstveno uskladite oblik prema funkcionalnosti! Izrazite svoju individualnost i razmišljajte izvan okvira uobičajenog. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva