Zebra zavese po meri – spoj modernog i praktičnog

  • 0

Zebra zavese po meri – spoj modernog i praktičnog

Category : Blog

 

Moderno opremanje enterijera danas je nezamislivo bez dobro i vešto isplaniranog osvetljenja prostora. Kada se govori o osvetljenju prostora, ne mislimo samo na veštačku svetlost, već i na prirodnu. Najbolji način da se prostor, bilo poslovni ili privatni, mali ili veliki, zaštiti od direktnog sunca jesu zavese.

Najčešće, kada kažemo zavese, pomislimo na one stanardne, koje uključuju garnišnu, zavesu od određenog materijala, neretko i draperiju (jer zavesa sama po sebi ponekad nije dovoljna da u željenoj meri zamračii prostoriju). O tome koliko se prašine u klasičnim zavesama skupi i koliko upijaju sve neprijatne mirise, izlišno je i govoriti. Pre nego što počnete da razmišljate o kupovini svake stvari ponaosob, postoji nešto što te tri stvari spaja u jednu – zebra zavese po meri.

Kako izgledaju zebra zavese

Zebra zavese podrazumevaju mehanizam i platno. Vrlo su praktične jer njihova montaža ne zahteva mnogo vremena, a može biti i raznolika. Naime, zebra zavese mogu da se postave i na vrata i na prozore, a mogu i na zid ili plafon, u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Platna od kojih se zebra zavese prave vrlo su zahvalna za održavanje, jer su u pitanju posebna platna koja ne zadržavaju neprijatne mirise i koja ne skupljaju prašinu. U tom smislu su mnogo bolja opcija ako u prostoru rade ili borave osobe sklone alergijama od prašine. Ove zavese mogu veoma dugo da traju jer je platno zamenljivo, dok su mehanizmi prilično izdržljivi. Najbolja opcija je poručiti zebra zavese po meri, koje će se najbolje ukopiti u vaš prostor.

Vrste platna za zebra zavese po meri

Postoje različite vrste platna za zebra zavese po meri.  Neka od najčešće korišćenih jesu screen platna, zebra platna, black out platna, kao i dekorativna platna. Svaka od njih imaju svoje posebne prednosti. Na primer, ukoliko želite prirodno osvetljenje bez kontrasta, treba uzeti screen platna. Ona su takođe dobar izbor kada je u pitanju ušteda energije, jer predstavljaju svojevrstan doprinos termoizolaciji. Otporna su na plamen, te povoljno utiču na bezbednost prostora.  Zebra platno, ili popularnije, dan-noć platno, sastoji se iz kombinacije propustljivog i manje propustljivog, a upravo zbog toga prostoru pruža nijansiranje u stepenu osvetljenja. Ukoliko vam je potrebno da potpuno zamračite prostor, vaš izbor treba da budu black out platna. Važno je napomenuti da su sva ova platna antialergijska i antistatička. Što se tiče dekorativnog platna, ono ima pre svega estetski karakter, i pruža raznovrsne mogućnosti u kreiranju poslovnog i stambenog prostora. 

Funkcionisanje zebra zavesa

Zebra zavese se koriste u unutrašnjosti prostorije, za razliku od rolo zavesa koje mogu biti postavljene i sa spoljašnje strane. Njima se može upravljati ručno, ali i prekidačem ili daljinskim upravljačem. Ručno upravljanje podrazumeva to da se namotavaju, a kada se zebra zavese pomeraju, odnosno dižu i spuštaju, reguliše se i količina svetlosti koja se propušta u prostoriju, a sve to se radi vrlo lako. Dizajn im je specifičan, te ima i onih zebra zavesa svedenijeg tipa u neutralnim bojama, do veoma živopisnim i pogodnim za upotpunjavanje prostora nekim slikovnim dezenom.

Ukoliko želite savremeno opremljen stan, kuću, ili kancelariju, zebra zavese će u tome izuzetno doprineti. Ako se uzme u obzir i jednostavnost njihovog postavljanja i lakoća u održavanju, zebra zavese po meri su pun pogodak. 

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva