ZAŠTITIE VAŠU KUĆU UZ POMOĆ VREMENSKIH RELEJA

  • 0

ZAŠTITIE VAŠU KUĆU UZ POMOĆ VREMENSKIH RELEJA

Category : Blog

Vreme je letnjih odmora i mi smo sve češće van kuće. Čak i kada nismo na odmoru, koristimo svaki vikend da se negde izolujemo, odemo na kupanje, daleko od kuće, provedmo vikend u prirodi. I to nam zaista prija. Ali uvek imamo osećaj da će neko možda pokušati da provali u našu kuću. Upozorimo mi komšije da nismo tu i da uvek prate ako se nešto čudno dešava, ali jednostavno, nikada se ne osećamo bezbedno. Vremenski releji su jedna od mogućih opcija, kako biste rasterećenije krenuli na odmor ili mini putovanje. Vremenski releji se ugrađuju u određene uređaje, tačnije njihove prekidače i omogućavaju podešavanje kada je njihovo uključivanje u pitanju. Dakle, možete podesiti da se neki uređaj uključi i kada vi niste tu. Sistem funkcioniše isto kao sa alarmom koji navijate svake večeri. 

ALARM ZA KUĆU 

Alarm za kuću ne mora sve vreme da bude u pripravnosti. I ne mora da radi kada ste vi u kući. Naime, alarm se nekada uključuje bezrazložno, zbog nekih životinja, mački ili ptica koje prođu kroz dovrišta, popunu se na krov i slično. To je veliki stres za vas i zato možda alarm ne bi trebalo da radi sve vreme. Međutim, alarm obavezno treba da navijete da bude u pripravnosti svaki put kada niste tu. Svakako će vama stići poruka da se nešto dešava i kada ste tamo daleko i moći ćete da reagujete. Takođe, možete podesiti da se alarm uključuje svakog vikenda, kao i svake večeri, ako se tokom večeri ne osećate bezbedno. Možete da ga navijete i kada na primer neko od vaših ukućana nije tu, neko sa kim ste se osećali bezbednije. 

SPOLJNA SVETLA 

Spoljna svetla, koja imate u bašti na primer, ili na kapiji ili pored staze, mogu da se podese uz pomoć vremenskih releja da se svake večeri uključuju u isto vreme. Ovo je vrlo korisna stvar, koja ne mora da se odnosi samo na provalnike. U svakom slučaju, provalnici će svakako imate neku određenu vrstu rezerve, kada vide da je kuća osvetljena. Takođe, ukoliko ne uključujete svetla dok ste tu, možete ih podesiti da se uključuju baš u tim danima kada niste. Vikendom ili onda kada odete na neki duži odmor. 

POKRETNE ROLETNE 

Ukoliko imate pokretne roletne, koje se spuštaju i podižu na dugme, onda su vremenski releji prava stvar za vas. O čemu se radi? Možete ih uraditi i onda podesiti da se roletne svakog jutra podižu u isto vreme, a svake večeri spuštaju u isto vreme. To znači da će provalnici pomisliti da nekog ima u kući, te je vrlo verovatno da će vašu kuću i zaobići. Tako ih možete podesiti da rade 10 dana i onda kada se vratite možete prekinuti to i sami spuštatiti i podizati roletne kada vama odgovara. 

SVETLA U KUĆI 

Uz pomoć vremenskih releja možete podesiti i da se svetla u kući uključuju i isključuju u tačno određeno vreme. To može da vam bude povezano sa roletnama. Na primer, ako pokretne roletne podesite da se spuštaju negde oko 23 sata ili možda malo pre, onda neka vam se svetla isključuju oko 12:00. Zatim, podesite da se svetla uključuju na primer oko 7 ili 8 uveče, kada biste ih realno i uključili. Isto kao u prethodnom slučaju, provalnici mogu da pomisle da nekoga stvarno ima u kući, te se neće truditi da vas na bilo koji način ometaju i rizikuju da budu uhvaćeni. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva