Opremanje kupatila: Kako da dizajnirate savršen prostor

 • 0
renoviranje kupatila

Opremanje kupatila: Kako da dizajnirate savršen prostor

Category : Blog

Kada je u pitanju opremanje kupatila, iako je najprimamljivija opcija da odmah odete do najbliže prodavnice kupatilske opreme ili da sve elemente odmah započnete da poručujete online, postoji par bitnih detalja koje morate utvrditi pre nego što krenete sa odabirom pločica, sanitarija i rasvete. Evo koji su to detalji:

Odredite budući izgled kupatila

Prvo, pametno je da odredite kako će vaše novo kupatilo da izgleda. Nacrtajte skicu i označite gde će se nalaziti vodovodne instalacije, prozori, vrata i sanitarija. Najbolje je ako ovo možete da isplanirate zajedno sa vodoinstalaterom i/ili majstorom koji će izvoditi radove.

Jednom kada osmislite osnovnu postavku elemenata u kupatilu, tj. kada imate grubu predstavu o tome gde će šta da stoji, možete da počnete da se igrate sa dizajnom i estetikom koju želite da postignete. U ovoj fazi je potrebno da sebi postavite neka pitanja poput ovih: ko najviše koristi kupatilo; da li imate prostora za zaseban tuš; da li vam je neophodan dupli lavabo?

Opremanje kupatila za veće porodice

Ako želite da renovirate postojeće kupatilo kako biste stvorili prostor koji će bolje da funkcioniše za sve, dodavanje još jednog lavaboa ili više kupatilskih ormarića za skladištenje može biti praktičan potez.U skladu sa navedenim, proverite da li možete da pomerate sanitarni čvor da biste došli do boljeg rešenja i kupatila koje će biti komotnije i funkcionalnije za celu porodicu.Ako je prostor previše zbijen, a kupatilo premalo, razmislite o uvođenju zidnih lavaboa. Ovakvi lavaboi ostavljaju više prostora na podu pritom stvarajući iluziju da je soba veća nego što zapravo jeste.

Odlučite da li renovirate ili samo preuređujete kupatilo

Preuređivanje kupatila često znači da morate da razmišljate o pomeranju postojećih elemenata ili renoviranju radi stvaranja većeg prostora. Na primer, možda vam je u planu spajanje zasebnog toaleta i kupatila. Renoviranje u tom slučaju takođe znači i više posla. Moraćete da pomerate vodovodne instalacije da bi se one prilagodile novom rasporedu, pa razmislite kakav će to uticaj imati na krajnji dizajn kupatila kao i na vaš budžet.

Preuređivanje prostora

Ako ste zadovoljni sa trenutnom konfiguracijom kupatila ili jednostavno želite da smanjite troškove tako što nečete praviti krupne izmene, onda ćete mnogo lakše doći do krajnjeg dizajna. Već ćete imati postojeći raspored elemenata, a izmene će biti uglavnom estetske prirode uz par izuzetaka. 

Dakle, razmislite o tome kako možete da napravite funkcionalnije kupatilo sa konfiguracijom koju imate: promena kade za tuš kabinu slične veličine, dodavanje elemenata za odlaganje, promena pločica, ugradnja podnog grejanja i druge… 

Čekl lista za opremanje kupatila

Kada jednom stignete do nabavke, lako možete da se zanesete sa dizajnom i da zaboravite na funkciju određenih elemenata u kupatilu, a da ne govorimo o budžetu. Iz tog razloga, predlažemo da koristite ovu jednostavnu ček listu za pokrivanje svih elemenata za opremanje vašeg kupatila. Sve što je potrebno jeste da štiklirate elemente koje uzimate i da dodate cenu. Evo liste:

 

 • kupatilski ormarići
 • lavabo
 • baterija za slavinu i tuš
 • kada/tuš kabina
 • wc šolja
 • ogledala
 • pločice i lepak za pločice
 • hidroizolaciona i cementna ploča
 • rasveta
 • ventilator za kupatilo
 • dodaci za kačenje peškira, wc papir i slično

Kako bi olakšali ceo proces uredjenja i renoviranja kupatila, predlažemo da posetite https://nanteskupatila.rs/ gde možete pronaći sve za kupatilo na jednom mestu.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

  Arhiva