Napravite adekvatan plan za renoviranje stana

  • 0

Napravite adekvatan plan za renoviranje stana

Category : Blog

Bez obzira da li sređujemo novi ili stari stan, pre izvođenja bilo kakvih radova, neophodna je adekvatna finansijska priprema i plan uređenja. Faktori koji su presudni u procesu renoviranja, odnose se na dostupne fizičke radnike, troškove radova i nepredviđene kupovine kao uz povoljne vremenske uslove. Vremenski uslovi su izuzetno bitni za proces uređenja zidova kao i postavljanje nove toplotne i zvučne izolacije.

Celokupan proces renoviranja može biti uspešan uz pravovremeno delovanje i dobru organizaciju. U sam proces renoviranja starog stana, presudan značaj imaju majstori, koje često biramo po dobroj preporuci i uspešno obavljenim poslovima.

Napraviti idealan plan uređenja starih stanova uz detaljne prioritetne vrednosti

Prvi i osnovi korak je organizovanje slobodnog vremena prilikom uređenja, za svaki deo uređenja enterijera mora postojati pravo vreme. Stepen trajanja radova odnosno njihova dugotrajnost je sledeća stavka, koja zavisi od tempa obavljanja posla i zamene dotrajale instalacije. Finansijska stavka je krajnji proces koji je usklađen na osnovu stepena i kvaliteta upotrebljenih materijala. 

Nakon donošenja odluke o uređenju neophodno je stare stvari zameniti potpuno novim i funkcionalnim. Neophodno je klasifikovati stare stvari i prema materijalu ih odložiti na predviđeno mesto za odlaganje otpada. Promena starih instalacija i ugradnja novih, starim stanovima donosi sigurnost i bezbednost. Uz renoviranje starih stanova, neophodno je zameniti dotrajalu stolariju odnosno prozore i vrata. Zamena stolarije svakako znači uštedu električne i toplotne energije. Ugradnjom dobrih a po mogućstvu najjeftinijih sobnih vrata obezbeđuje se ušteda novca i usmeravanje finansijskih sredstava na druge prioritetne vrednosti uređenja. Iako na tržištu postoje najjeftinija sobna vrata, ona se zbog svoje cene mogu izrađivati u mnoštvo boja sa dezenima koji se odlično kombinuju uz enterijer. 

Pre finalnog krečenja i uređenja zidova starih stanova, neophodno je popuniti praznine nastale rušenjem i ugradnjom nove stolarije. Sređivanje podova starih stanova predstavlja zahtevan posao koji uključuje hoblovanje parketa ili ugradnju drugih vrsta podova koji zahtevaju ravnu površinu. Vađenjem starog parketa može doći do oštećenja betonske podloge pri čemu se vrši ponovna nivelacija poda.

Saveti sa ugradnju stolarije 

Ugradnjom spoljne i unutrašnje stolarije radovi kompletnog uređenja starih stanova se svakako bliže kraju. Nakon ugradnje spoljne stolarije, molerski radovi poput uklanjanja šupljina oko štokova moraju se gletovati odnosno popuniti nastale pukotine i sve ispucale površine. Na proces ugradnje spoljne stolarije veže se ugradnja novih podova, pri čemu se uz pripremu površina formira adekvatno vreme za izradu. Nakon ugradnje podova, sledi filanalo krečenje zidova željenih stilom i paletom najraznovrsnijih boja po izboru. 

Ugradnja sobnih vrata zahteva utvrđivanje preciznih dimenzija i smera otvaranja vrata. Uz kupovinu i ugradnju sobnih vrata treba razmotriti karakteristike materijala, pri čemu najjeftini materijali nemaju naznaku o stepenu dugotrajnosti. Najjeftinija sobna vrata od svih zahteva za odabir moraju imati čvrstu konstrukciju pri čemu ispuna vrata obezbeđuje toplotnu i zvučnu izolaciju. 

Kada je ugradnja stolarije privedena kraju uz zahteve same prostorije, neophodno je srediti sitne detalje i finiš u samom uređenju, kao što su postavka galanterije i montiranje rasvete. U kupatilima se na kraju samog procesa postavlja sanitarija, uređuje se kuhinja i postavlja nameštaj. Za potpuno uživanje i osećaj topline, neophodno je finalno čišćenje prostorije za useljenje. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva