Kako renovirati kupatilo u stanu stare gradnje?

  • 0

Kako renovirati kupatilo u stanu stare gradnje?

Renoviranje kupatila koje se nalazi objektu stare gradnje, bilo da je u pitanju kuća ili zgrada, može biti izazovno, ali uz pravilan pristup i odgovarajuće savete, možete transformisati ovu prostoriju u prelepo i funkcionalno mesto. 

U nastavku vam dajemo nekoliko saveta na šta sve treba da obratite pažnju i kako da obnovite kupatilo.

Zamenite stare cevi i očistite odvod

Renoviranje starog kupatila može biti izazovno, ali zamena starih cevi i provera odvoda su ključni koraci u osiguravanju dugotrajnosti i funkcionalnosti vašeg kupatila. 

Ukoliko ste kupili stan u zgradi stare gradnje, neophodno je renovirati ga, a glavna prostorija za renoviranje je svakako kupatilo. Kupovina stana pored toga što je divan korak ka početku novog dela života, sa sobom nosi i mnoge obaveze, pogotovo ako se radi o starom stanu.

Renoviranje kupatila je glavna stvar kojom treba da se bavite, stare cevi mogu biti podložne curenju i oštećenjima, što može dovesti do ozbiljnih problema kao što su poplave i oštećenje zidova i podova.

Kada se odlučite za zamenu starih cevi, važno je izabrati kvalitetne cevi koje će obezbediti siguran protok vode i sprečiti curenje. Postoje različite vrste cevi koje se mogu koristiti u kupatilu, uključujući PVC, bakar i PEX cevi. Svaka od ovih opcija ima svoje prednosti i mane, pa je važno da se konsultujete sa stručnjakom kako biste odabrali najbolju opciju za vaše potrebe.

Pored zamene starih cevi, takođe je važno proveriti stanje odvoda i kanalizacionog sistema u kupatilu. Stari odvodi mogu biti začepljeni ili oštećeni, što može dovesti do problema sa vodom i kanalizacijom. Ovo može uzrokovati neprijatne mirise, spor protok vode i čak izlivanje vode u kupatilu.

Ako primetite bilo kakve probleme sa odvodima, preporučuje se angažovanje stručnjaka za popravku. Oni će moći da očiste odvode, uklone začepljenja i poprave eventualna oštećenja. Ovo će vam pomoći da izbegnete potencijalne probleme sa vodom i kanalizacijom u budućnosti.

Kada je u pitanju renoviranje starog kupatila, ne zaboravite da je održavanje ključno. Redovno čišćenje odvoda i provera stanja cevi će vam pomoći da održite funkcionalnost i sigurnost vašeg kupatila. Takođe, razmislite o dodavanju filtera za odvod kako biste sprečili začepljenja od dlaka i drugih materijala.. 

Zamenite sanitariju i obnovite podove

Ako želite da renovirate svoje staro kupatilo, zamena sanitarije i obnova podova su dve važne stvari koje treba razmotriti. Stari sanitarni elementi mogu biti nefunkcionalni, neestetski i jednostavno zastareli. Zamena WC šolje, lavaboa, tuš kabine ili kade novim, modernim komadima može doneti potpuno novu svežinu vašem kupatilu.

Kada je reč o sanitariji, postoji širok spektar opcija koje možete odabrati. Na primer, možete izabrati modernu WC šolju sa ugrađenom tehnologijom za smanjenje potrošnje vode, što će vam pomoći da uštedite na računima za vodu. Takođe, možete odabrati lavabo sa elegantnim i modernim dizajnom koji će uneti luksuz u vaše kupatilo. Tuš kabine ili kade takođe mogu biti zamenjene novim modelima koji su funkcionalniji i estetski privlačniji.

Kada je reč o podovima, stari pod u kupatilu može biti oštećen ili izbledelo. Zamena poda može potpuno transformisati izgled vašeg kupatila. Keramičke pločice su popularan izbor za kupatila zbog svoje trajnosti, otpornosti na vlagu i mogućnosti da se lako održavaju. Pored toga, dolaze u različitim stilovima i bojama koje se mogu prilagoditi vašem ukusu i stilu.

Renoviranje starog kupatila može doneti brojne prednosti. Pored estetskog poboljšanja, novo kupatilo može povećati vrednost vaše kuće ili stana i uneti osećaj svežine i udobnosti. Takođe, modernizacija sanitarije može vam omogućiti bolje funkcionalnosti i uštedu na dugoročnom planu.

Obratite pažnju na detalje

Kada je u pitanju renoviranje starog kupatila, detalji su ključni za postizanje željenog izgleda i stila. Male promene mogu napraviti veliku razliku u prostoru, i mogu uneti svežinu i eleganciju.

Jedan od stvari o kojima treba da mislite jeste zamena starih slavina. Stare slavine mogu izgledati neugledno, oštećeno i izlizano, dok nove slavine mogu uneti dozu luksuza i sjaja. Birajte slavine koje odgovaraju vašem stilu i estetici kupatila. Možete se odlučiti za mat slavine za suptilnu eleganciju ili slavine sa sjajnim premazom za luksuzniji izgled. Važno je da slavine budu funkcionalne i da se lako održavaju.

Ogledala takođe igraju važnu ulogu u izgledu kupatila. Stara ogledala mogu izgledati zamagljeno ili oštećeno, što može umanjiti celokupan dojam prostora. Razmislite o zameni starih ogledala novim, modernim ogledalima koja će dodati eleganciju i stil. Možete se odlučiti za ogledala sa LED rasvetom koja će pružiti dovoljno svetla za šminkanje ili brijanje. Takođe, ogledala sa ugrađenim policama mogu biti praktična opcija za odlaganje kozmetike i drugih sitnica.

Držači za peškire su još jedan detalj koji može uneti stil u kupatilo. Stari držači za peškire mogu izgledati dosadno i neuredno, dok novi držači mogu uneti dozu elegancije. Birajte držače za peškire koji se uklapaju u stil vašeg kupatila, bilo da je to moderno, rustično ili klasično. Možete se odlučiti za držače za peškire od nerđajućeg čelika za suptilan i moderan izgled ili držače od drveta za toplu i prirodnu atmosferu.

Rasveta je takođe ključna za transformaciju izgleda kupatila. Pravilna rasveta može stvoriti prijatnu atmosferu i naglasiti određene delove prostora. Razmislite o postavljanju novih svetiljki koje će pružiti dovoljno svetla za sve aktivnosti u kupatilu. Možete se odlučiti za plafonske svetiljke za opštu rasvetu, zidne svetiljke za naglašavanje određenih delova prostora ili ugradne svetiljke za suptilnu i elegantnu rasvetu.

Kada renovirate staro kupatilo, važno je da uzmete u obzir sve ove detalje kako biste postigli željeni izgled i stil. Male promene mogu napraviti veliku razliku, a uneti novu svežinu i eleganciju u prostoriju. Razmislite o svojim potrebama i estetici kupatila kako biste odabrali prave detalje koji će uneti stil i transformisati prostor.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva