Veliki poslovni kompleksi: tri ključne stvari

Veliki poslovni kompleksi: tri ključne stvari

Category : Blog

Poslovni prostori moraju da ispune mnoge preduslove da bi normalno funkconisali i da bi njihovi zaposleni imali zadovoljavajuće uslove rada. Ipak, važno je znati da nije samo dobro ispuniti ona načela koja su propisana zakonom, već je važno ispuniti i neka druga načela, koja možda propisuje i sama firma ili kompanija.

Zaposlenima bi trebalo da se omoguće što bolji uslovi za rad. Odnosno, trebalo bi što više da im se olakša samo obavljanje konkretnog posla, kako bi rezultati bili vidljivi, ali i kako bi vaši zaposleni bili jako zadovoljni. Ovo nisu neke stvari koje će vas koštati dodatno, već su ovo neke osnovne stvari.

Grejanje

Ovo je možda jedan od najtežih preduslova kada je u pitanju biranje velikih poslovnih prostora. Zašto? Zato što je vrlo teško pronaći najbolje rešenje kada je grejanje u pitanju. Da li će to biti parno grejanje, da li se to grejanje isplati, da li treba biti neko grejanje na struju, da li treba obezbediti neka grejna tela, da li treba obezbediti grejanje na pelet, ili mozda toplotne pumpe, koga obavezati da se stara o grejanju, da li je vrsta grejanja koju ste odabrali adekvatna i da li je bezbedna i da li će uspeti da ugreje celu prostoriju?

Sva ova pitanja i još mnoga druga nameću se sama od sebe. Dakle, svi žele da odaberu onu vrstu grejanja koja će uspeti da na najbolji mogući način ugreje ceo prostor. Toplota mora da bude ravnomerno raspoređena u celokupnom poslovnom prostoru. Većina vlasnika poslovnih prostora se u poslednje vreme opredeljuje za podno grejanje.

Prvo treba da vam kažemo da podno grejanje ni malo nije jeftino, ali da je i te kako isplativo. Ukoliko ste u dobroj novčanoj situaciji dobro bi bilo da na samom početku izdvojite novac za dobro grejanje. Podno grejanje jeste ekološko rešenje, ekonomično rešenje i zbog njega se toplota jednako širi u celoj prostoriji. Na duže staze i te kako se isplati. Više o grejanju i cenama različitih tipova sistema za grejanje pogledajte na sajtu Rovex.

Skladištenje

Kada je u pitanju veliki poslovni prostor, onda i verovatno ima mnogo zaposlenih. Oni će imati svoj materijal za rad, ali taj materijal mora negde biti raspoređen. Dakle, vrlo je važno da imate prostor za skladištenje unutar samih kancelarija, ali morate da imate i bar jedan objekat spoljni ili unutrašnji, ali koji će služiti isključivo za skladištenje.

Mnoštvo kancelarijskog, higijenskog i ostalog materijala mora negde naći svoje mesto. Ukoliko o tome ne razmišljate pre izgradnje ili biranja samog poslovnog prostora, onda će vam biti jako teško da naknadno pronađete, odnosno obezbedite neki dodatni prostor za sve te stvari. A prilično bi bilo ružno da materijal stoji negde na podu, u nekim delovima i ćoškovima ili da stoji negde u hodnicima.

To je estetski vrlo ružno i pre svega neprihvatljivo za bilo koju firmu, koja planira da ostvari neke velike uspehe. Ako je prostor već dovoljno veliki onda ćete sigurno moći bar jedno prostoriju da izdvojite za to. Tako da, najbolje bi bilo da o tome unapred razmišljate.

Nameštaj

Ovo je vrlo važna stavka za sve vaše zaposlene. Svi žele da im  na poslu bude udobno i prijatno. Neudobni nameštaj može vrlo loše da utiče na produktivnost svakog radnika. Kriterijum na osnovu kojeg treba da birate mora da bude udobnost. Estetski kriterijum takođe treba da bude važan, ali na prvom mestu je uvek udobnost i funkcionalnost.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva