Pravilna ugradnja i izbor pvc stolarije

Pravilna ugradnja i izbor pvc stolarije

Category : Blog

Važan dekorativni element svake fasade u modernom dobu neizostavna je postala i pvc stolarija. Različiti oblik i veličina, boja, izgled samo su neki od elemenata koji utiču na finalni izgled stana ili kuće. Upravo sam izgled objekta može da doprinese da se o izvođaču radova pročuje i da njegove usluge postanu tražene, ali i da se uštedi na toplotnoj energiji, kao i da se poveća energetska efikasnost. Ako ne znate, prozori mogu da uštede trećinu toplotne energije, te je zato jasno zbog čega su danas sve prisutniji manji prozori na zgradama.Izuzetne osobine pvc stolarije dovele su do toga da je ona postala najtraženija na tržištu, a ujedno i najcenjenija. Osim što se današšnji novoizgrađeni objekti ne mogu zamisliti bez pvc prozora, pvc stolarija postala je i glavni građevinski element prilikom renoviranja stanova i zamene dotrajalih prozora.

Sve što treba da znate o PVC prozorima

PVC stolarija je energetski efikasna. Njenom ugradnjom uštedećete trećinu toplotne energije, a tokom zimskih meseci smanjićete troškove grejanja. Sastavni delovi PVC pozora moraju da zadovolje uslov energetske efikasnosti zbog čega su oni izgrađeni od izolacionog stakla koje propušta sunčeve zrake i reprodukuje boje. Kvalitetan profil prozora svakako je neizostavan element, a okovi su izgrađeni od izuzetnog materijala koji omogućava odlično naleganje prilikom otvaranja i zatvaranja samog prozora. Dodatni proizvodi koji se nude i ugrađuju uz PVC stolariju, kao što su komarnici i roletne takođe značajno utiču na ukupan pozotivan efekat koji postižete ovom promenom u svom domu. PVC stolarija podrazumeva i kvalitetnu ugradnju, jer ako ugradnja nije najbolja onda ni prozori neće biti energetski efikasni, što i jeste krajnja želja svakog korisnika.

PVC stolarija – prozori i balkonska vrata

Kada se pogledaju nove zgrade, može se uočiti da pvc stolarija danas podrazumeva isti kvalitet prozora i balkonskih vrata, pa je i njihova ugradnja često povezana. Zato bi trebalo obratiti pažnju na prostorije koje su odvojene balkonskim vratima, jer ako želite nove prozore onda nikako ne smete preskočiti i vrata na balkonu. Osim što ćete vizuelno ulepšati dom i popraviti dotrajalu stolariju, mnogo više koristi ćete imati kada nova pvc stolarija uđe u vaš stan.

Takođe, trebalo bi obratiti pažnju na sam proces ugradnje, jer postoje dva načina koja se praktikuju u našoj zemlji. Naime, reč je o mokrom postupku ugradnje i o suvom postupku ugradnje pvc stolarije. Mokri postupak se praktikuje u situacijama kad aje spoljna fasada napravljena od fasadne cigle, dok se suvi postupak najčešće primenjuje na kućama i stanovima koji imaju malter, a zatim preko spoljnu fasadu.

O postupku ugradnje stolarije ne bi trebalo vi da brinete, jer to je posao vaših majstora. Svakako bi trebalo konsultovati se sa arhitektom ili glavnim izvođačem radova kako ne biste došli u situaciju da nešto platite, a ne dobijete kompletnu uslugu ili da platite više nego što je potrebno ugradnju stolarije.

Da bi pvc stolarija bila pravilno ugrađena važno je napomenuti nekoliko činjenica. Pvc stolarija se ne ugrađuje često, ona podrazumeva veliko finansijsko ulaganje, s toga ne bi smelo da se pogreši tokom renoviranja ili same ugradnje. Pre svega, izaberite poizdanu firmu, jer iskustvo i dobro obučeni radnici, a uz to kvalitetan proizvod i sigurni smo da će te novim izgledom vašeg doma biti više nego zadovoljni.

Još zanimljivih tema i saveta možete pronaći ovde.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva