Saveti za opremanje enterijera poliklinike

Saveti za opremanje enterijera poliklinike

Category : Blog

 

Svi mi s vremena na vreme posećujemo neku od poliklinika, bilo da su u pitanju redovne kontrole, preventivni pregledi ili lečenje od određene bolesti.

Dok u državnim medicinskim institucijama situacija koja se tiče opremljenosti prostorija i samog dizajna nije baš sjajna, u privatnim poliklinikama uglavnom možemo steći utisak čistoće i prijatnog ambijenta. Mnoge poliklinike upravo se trude da opreme svoj prostor kako bi imale što podesnije uslove za rad i umirujuće okruženje za pacijente. To je veoma važno, pre svega, jer pacijenta udaljava od ozloglašenih medicinskih standarda koji ne ulivaju poverenje. Iz tih razloga, nemoguće je ne postaviti ključno pitanje – šta u enterijeru poliklinike izaziva pozitivan utisak na pacijente?

Pastelne nijanse i moderan nameštaj 

Tokom opremanja poliklinike bitno je izbegnuti bele ili zelenkaste zidove, uske hodnike koji podsećaju na dramu u neregulisanim državnim institucijama. Nasuprot tome, pastelni tonovi u unutrašnjosti poliklinika pozitivno će uticati na emocije pacijenta. Moderan stil i prostranost kod medicinskih ustanova pretvoriće sumorno okruženje u eleganciju. Nameštaj u čekaonicama koji je udoban poput tapaciranih stolica ili fotelja, slike pejzaža, TV, dekorativne keramičke pločice, zidne lampe, ogledalo i garderobni kutak uveriće pacijenta da poliklinika ima zaista dobar imidž. Dobro je postaviti police sa raznom literaturom, zatim drvene ukrasne elemente, spuštene plafone i biljke u saksijama kako bi se odvukla pažnja od bolesti i stvorio moderan dizajn. Recepcija koja ima jasno izložene vizit karte i brošure, knjigu utisaka i posudu sa slatkišima privlačiće pažnju. 

Visokokvalitetna medicinska oprema poliklinike

Medicinski instrumenti za najrazličitije preglede i operativne zahvate u poliklinikama potrebno je da budu kvalitetni kako bi osoblje u što boljim uslovima moglo da se posveti zdravlju svojih pacijenata. Pogodan sto za preglede sa svim potrebnim alatkama koje su na dohvat ruke lekarima poliklinike mogu pružiti komfor. Pomoćni elementi poput ormarića za držanje različitih instrumenata i sredstava za detinfekciju takođe su sastavni deo nameštaja poliklinike. Pored toga, pokretljivi komadi nameštaja omogućiće racionalnije korišćenje prostora. Ukoliko odaberete najrazličitiju medicinsku dijagnostičku opremu koja je u dobrom stanju, poput mamografa, ultrazvučnih uređaja, radiografa i tako dalje, a uz to posedujete i invalidska kolica, pomoćne ležajeve, operativni sektor, budite sigurni da možete nadmašiti konkurenciju neke druge poliklinike. 

Medicinska rasveta 

Uz dobro osvetljene poliklinike moguće je zadovoljiti standarde. Čitav asortiman Led lampi može se koristiti za medicinske centre, kako za čekaonice, tako i za privatne kancelarije, laboratorije, sale namenjene za pregled, prostor za operativne zahvate i pomoćne prostorije. Medicinska rasveta bi trebalo da ima difuzno svetlo koje pacijentima ne remeti vid, i koja ne treperi a stvara osećaj jačine i ugodnosti. Tokom pregleda ili operativnih zahvata Led osvetljenje je od ključnog značaja za pouzdanost u radu i sterilnost. Medicinska rasveta može biti različitog dizajna i ne samo da stvara bolje uslove u radu već i atmosferu dobrodošlice. 

Odgovarajuće sanitarne norme 

Sve površine u poliklinikama trebalo bi da budu dobro dezinfikovane i bez postojanja prašine na njima. Radni elementi, prostor za dijagnostiku, podovi, toalet i sva druga postrojenja trebalo bi redovno održavati. Kada pacijent uoči da je prostor poliklinike čist i udoban on može biti siguran da će tu dobiti odgovarajuću negu. Pored toga, treba imati u vidu da poliklinike posećuju uglavnom porodice, a pre svega – majke sa decom, pa toalet treba dizajnirati tako da on bude prijatan za oko i da u njemu ima dovoljno mesta za kolica. 


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva