Adaptacija stana i mnogi drugi radovi…

  • 0

Adaptacija stana i mnogi drugi radovi…

Category : Blog

Adaptiranje starog stana ili renoviranje postojećeg nekome dođe kao zabava, a nekome je muka od same pomisli na čišćenje, spremanje i renoviranje. Naravno, oni koji ne razmišljaju o budžetu, njima nije problem da za tili čas kupe novi nameštaj, ubace ugaone garniture ili postave laminate i ubace fotelje. Međutim, više je onih koji moraju detaljno da isplaniraju svaki korak renoviranja, jer samo malo je potrebno da sve izmakne planu. Zato se svaki potez unapred pažljivo planira da bi se sve uklopilo, dimenzije stana, potrošeni budžet, ali i da bi se uklopile mogućnosti i želje. Neko bi pomislio da je reč o nemogućoj misiji, ali nije to baš tako. Ako znate šta želite i možete da smislite prelazno idejno rešenje onda neće biti mnogo muke oko adaptacije stana.

Svakako da su poslovi renoviranja i sređivanja stana često mučni i traju dugo, a nezna se koliko novca iziskuje. Međutim, sve je lako ako imate pravog majstora i prepustitite stručnjaku da sve sredi umesto vas. Napominjemo da je važno da se unapred isplanira i dogovori trajanje radova da ne biste kasnije imali problema oko dužine radova, ali i troškova rada. Zato nemojte sve da prepustite slučaju i majstorima da se kasnije ne biste pokajali.

Odakle početi sa renoviranjem stana?

Ako ste rešili da potpuno renovirate stan, onda tako i uradite. Izbacite sve stvari napolje,fotelje, ugaone garniture,pa čak i čitav nameštaj iz dnevne sobe, jer ako hoćete sve novo,onda neka tako zaista i bude.ako ste odlučili i da promenite pod i čitavu stolariju, onda najpre uklonite pločice ili parket, skinite prozore i vrata i izaberite nov enterijer. Međutim, ni plafon vam se ne sviđa i voleli biste nešto da promenite, onda su spušteni plafoni pravo rešenje za vas. A kada pređete na ugradnju nove keramike i novog laminata, vreme je da prvo izolujete vase prostorije i tek onda da pređete na ugradnju. Nakon izolacije, najbolje bi bilo da dođe na red promena stolarije, tačnije prozora, pa zatim sledi moleraj.

Napre majstori gletuju vaše zidove, a onda bi trebalo da izabere omiljene boje za zidove kojima će biti okrečen vaš životni kutak. Ugradnja sigurnosnih vrata, ali i podova dolazi pri kraju radova, a zatim sledi ugradnja svih unutrašnjih radova, pa se tek onda vrše završni radovi. Čim se kaže završni radovi, to odmah znači da ste uskoro pri kraju renoviranja. U završene radove spada i drugo krečenje, kao i stavljanje tapeta i dekorisanje prostora. Kada sve završite sledi popunjavanje prostora, a pretpostavlja se da ste nameštaj izabrali još tokom grubih radova. Važno je unapred znati dimenzije prostorija kako biste mogli da izaberete fotelje, ugaone garniture i ostali nameštaj za vaš dom. Pre nego što nameštaj stigne, ugrađuje se rasveta i ostala instalacija, a kad stigne nameštaj sledi najbolji deo adaptacije. Veliki izbor nameštaja koji će se odlično uklopiti u vaš dom možete pogledati na ovom sajtu.

Svakako je dekorisanje prostora najbolji i najlepši deo renoviranja svakog doma, jer tada imate sve u svojim rukama. Sami birate dekoraciju doma, ukrasne elemente i ostale sitnice koje želite da imate u svom kutku. Iako se pretpostavlja da renoviranje doma traje danima, to baš i nije tako. Ozbiljni izvođači radova na samom početku će vam reći koliko je vremena potrebno za željene promene u vašem kutku, a osim vremena važno je izdvojiti i dovoljno strpljenja, jer nekada radovi mogu da se malo oduže. Zato neka je sa srećom spremanje doma!


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva