Tri ključna elementa kada renovirate dnevnu sobu

  • 0
prisluskivaci

Tri ključna elementa kada renovirate dnevnu sobu

Category : Blog

Renoviranje nikada nije jednostavan i lak posao. Pored novca, koji ulažete, potrebno je da uložite i mnogo truda i da tome budete i te kako posvećeni. Iako o svemu treba da razmišljate, najvažnije je da imate dobru osnovu, ono od čega sve kreće. Renoviranje stana se odnosi i na one stvari koje nisu vidljive golim okom, ali i neke na koje mnogi ne obraćaju pažnju. Zato morate da budete vrlo detaljni kada želite da radite renoviranje, jer razlog renoviranja jeste upravo da sve izgleda, ali i da zaista bude sređeno i da vam iz tog razloga još duže traje.

Zidovi – struktura i boja

Kada renovirate dnevnu sobu, verovatno ćete krenuti od zidova. Zidovi treba da budu od kvalitetnih materijlaa. Dobro bi bilo da proverite instalacije, kada već radite kompletno renoviranje. Zatim, važno je da razmišljate i o strukturi zidova i nekoj vrsti nove izolacije. Vrlo je važno da imate dobru izolaciju u dnevnoj sobi, a najviše zbog zimskih meseci. Naravno, izolacija je jako važna i u letnjim seceima. Zatim je važno da odaberete i adekvatnu boju, ali pre svega ta boja mora da bude kvalitetna. Naime, boja ne sme da se olako skida, da bledi vremenom. I naravno dobro bi bilo da odaberete ekološke boje, one koje nemaju niti jedan štetan sastojak. Na prvom mestu uvek treba da vam bude zdravlje, zato morate da razmišljate i u ovom pravcu. Pored toga što ćete odabrati kvalitetnu farbu,  morate da razmišljate da se ta boja uklopi u zamišljeni enterijer. Vi verovatno već znate kako će izgledati vaša nova dnevna soba, pa u skladu sa tim morate da birate i boju. To naravno ne mora da bude apsolutno poklapanje i savetuje se da u nekim slučajevima boja zidova odskače od samog enterijera, radi interesantnijeg utiska. Ipak, savet je da za dnevnu sobu birate svetlije boje, kako bi ona izgledala prostranije i kako biste u njoj mogli da se osećate prijatno.

Rasveta nakon uređenja zidova

Rasveta je vrlo važan element u svakoj prostoriji. Ipak čini se da je rasveta ipak najvažnija u dnevnoj sobi. Uglavnom se u dnevnoj sobi provodi najviše vremena i zato treba da izaberete rasvetu koja je i te kako kvalitetna. Takođe, treba da razmišljate i o rasporedu rasvete. Rasvetu bi trebalo da ugradite pre unošenja ostalih stvari. Tako će vam biti najlakše. Ipak, pre svega toga treba da smislite kakav će vam raspored biti i da rasvetu prilagodite tome. Ukoliko ste već rešili da renovirate i da ulepšate vaš životni prostor, onda se savetuje da  izaberete led rasvetu. Širok je spekatar led rasvete i ona se zaista po kvalitetu izdvaja od ostalih, a pritom je dostupna u raznim oblicima.

Podovi – kao jedan od  važnijih elemenata

Najbolja podloga za dnevnu sobu je definitivno parket. Birajte parket od boljih materijala. Stručnjaci savetuju da bi vam se najviše isplatio hrastov parket. Postoji više vrsta hrastvog parketa i one sa razlikuju po kvalitetu. Ipak, koju god kalsu hrastovog parketa da odaberete, ne možete da pogrešite. Hrastov parket traje najduže, najizdržljiviji je, ne menja boju, ne haba se i zadržava toplotu. Pored parketa, neki se odlučuju i na ugradnju pločica u dnevnoj sobi, mada to nekada i nije tako dobra ideja. Takođe, kao zamena za parket koristi se laminat, međutim poznato je koliko je laminat lošijeg kvaliteta od parketa, tako da u ovom smislu ne bi trebalo da štedite.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva