Stone lampe kao estetska i funkcionalna rešenja enterijera

  • 0

Stone lampe kao estetska i funkcionalna rešenja enterijera

Category : Blog

Izgled enterijera životnog ili poslovnog prostora prvenstveno zavisi od osoba koje na tom mestu borave i rade. Svaka osoba prilikom uređenja svog doma, prostorijama daje nove namene uz jedinstveni i lični izgled, koji je direktni odraz njenog karaktera. Detalji koji se tom prilikom koriste, uz adekvatno postavljanje i izbegavanje njihovog pretrpavanja, mogu uneti sasvim novu dozu komfora, elegantnosti, ali i funkcionalnosti. 

Iako su prve asocijacije na uređenje enterijera nameštaj i dekorativni komadi, osvetljenje igra veliku ulogu u svakom domu, koje može potpuno promeniti percepciju prostora. Iz tog razloga, bilo da više preferirate dodatno svetlo ili romantični sumrak, stone lampe ispuniće svaku vašu želju. Različitih oblika, veličina, izgleda, boja i dizajna, stone lampe predstavljaju dodatni detalj u enterijeru, ali zapravo je njihova uloga mnogostruka. U daljem tekstu, pročitajte zašto su stone lampe postale toliko popularne prilikom uređenja doma. 

Uz pomoć lampi do originalnosti u svom domu

Želite da unesete malo kreativnosti u svom stanu i time promenite ambijent u kome često boravite? Najbolji efekat ćete postići pomoću adekvatnog osvetljenja. Stone lampe predstavljaju veoma popularne i važne detalje u enterijeru, čije je dizajniranje otišlo toliko daleko da one mogu predstavljati izraz same umetnosti i originalnosti. Od većih ili manjih, klasičnih ili abažura različitih boja i postolja koji mogu biti potpuno unikatni i ručne izrade do serijske proizvodnje koji se mogu pronaći u specijalizovanim prodavnicama za rasvetu ili prodajnim objektima šire namene, stone lampe će potpuno promeniti ambijent svake prostorije. 

Laka prilagodljivost stonih lampi i njihova efikasnost 

Velika prednost lampi je ta što one nisu specijalizovane samo za određenu vrstu prostorija. Bilo da ih postavljate u svojoj spavaćoj ili radnoj sobi, dnevnom boravku ili sobi za odmor, stone lampe će poslužiti kao dekorativna rasveta, koja će se lepo uklopiti u svaki enterijer. 

U dečijim sobama, stone lampe su efikasne iz više razloga – osim što ulepšavaju prostor, doprinose i većem osećaju sigurnosti vašeg deteta tokom spavanja. Za njihove potrebe, uvek možete izabrati lampe sa šarom detetovog omiljenog crtanog junaka i time mu ulepšati odrastanje. Posebno su zanimljive i noćne lampe, koje su specijalno dizajnirane da ostavljaju zanimljive senke na plafonu i zidovima. 

Funkcionalnost kao bitna odlika osvetljenja svakog prostora

Dobra osvetljenost prostorija u kojima živite i radite, osim što doprinosi boljem raspoloženju, utiče i na smanjenje opterećenja čula vida. Oči se najbolje odmaraju na dnevnom svetlu, pa bi trebalo i svoj životni i radni prostor adekvatno uskladiti, a osvetljenje prilagoditi onako kako vam najviše odgovara. 

Stone lampe u kancelarijama i na radnim mestima imaju posebnu namenu, jer se postavljaju uglavnom na radnim stolovima ili komodama i pružaju veliku pomoć u vidu dodatnog osvetljenja. One su naročito značajne kada se bavite poslovima koji uključuju dosta crtanja, izrada planova i pisanja. Na taj način, funkcionalnost osvetljenja dolazi do izražaja, a vi ćete time uspeti da sačuvate svoje zdravlje. 

Uz pomoć stonih lampi, možete kontrolisati intenzitet svetlosti u svom domu i praviti poseban ugođaj sebi i svojim dragim osobama. Od posebne romantične do radne atmosfere, „igranje“ sa osvetljenjem nikada nije bilo dostupnije i pristupačnije. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva