Sam svoj dizjaner: ideje za renoviranje dnevne sobe

  • 0

Sam svoj dizjaner: ideje za renoviranje dnevne sobe

Category : Blog

Ne donosi se odluka o renoviranju preko noći, već je to nešto o čemu dugo razmšljamo s obzirom da iziskuje određenja finansijska sredstva. Ali motiv za pokretanje i pravljenje prvog koraka ka tome može biti želja za promenom sa kojom se očekuje i nova energija u kući ili stanu. 

Poseban izazov je uređenje dnevne sobe koja predstavlja mesto na kojem ćemo provoditi najviše vremena sa svojim najbližima. Zato je mnogima važno da taj prostor bude namešten perfektno.

Uz par praktičnih i jednostavnih ideja koji prate dizajnerske trendove ovaj prostor može dobiti potpuno nov i očaravajući izled u kojem ćete svakodnevno uživati. Tako ćete zaobići plaćanje profesionalanca da to urade za vas, a ujedno ćete razvijati svoju kreativnost i kasnije uživati u sopstvenim delima. 

Krečenje – izbor boja za zidove

Ključna stvar je odrediti boju za zidove koja će se uklopiti uz celokupni ambijent. Ako se radi o manjem prostoru vaš izbor treba da budu svetlije boje jer će one učiniti da on izgleda vizuelno većim nego što jeste. Isti savet važi za one sa velikim dnevnim boravnkom, ali koji žele da stvore toplu i prijatnu atmosferu. Neka najveći deo zidova bude svelijih i neutralnijih boja, dok će po neki datalj u drugim jačim bojama u uglovima, ivicama i ćoškovima biti idealan. 

Odličan izbor mogu biti i tapete, ali samo za na primer jednu stranu zidu. To će zasigurno promeniti prostor.  

Povratak prirodi kroz sobno cveće i bilje

Zelenilo i cvetni detalji mogu nas opustiti i učiniti da se osećamo bolje. Briga o biljka se nalaze u dnevnoj sobi može biti dobar zadatak za ljude ali i pravi užitak. Unošenjem sobnog bilja u naš dom učinićemo značajnu promenu, ne samo vizuelno već i u našim osećanjima. Osim što poboljšavaju kvalitet vazuduha, mnogobrojna istraživanja su pokazala da utiču na redukovanje stresa i poboljšanje koncentracije i raspoloženja. 

Jedan od predloga može biti mirni ljiljan koji pored toga što smanjuje štetna isparenja hemikalija, utiče i na eliminaciju i štetna zračenja koja dolaze od monitora ili televizora. 

Najbolje ugaone garniture kao rešenje za najveći kutak

Centralno mesto vaše dnevne sobe zauzima svakako mesto za sedenje i opuštanje, te je izbor najbolje ugaone garniture veoma važan. Generalno prilikom biranja nameštaja ne treba samo da se rukovodite estetskim izgledom komada već i njegovom maksimalnom funkcionalnošću i udobnošću za svakog člana porodice. 

Ima ljudi koji se odlučuju za sofe, dvosede, trosede i fotelje kao nameštajem za ovaj prostor, ali je mnogo više onih koji tragaju za savršenom i najboljom ugaonom garniturom. Svakako da će najveću promenu u prostoru napraviti zamena starog nameštaja novim, zato kada se ukaže prilika za to pražljivi i pametno birajte. Ako ste ipak odlučili da zadržite staru ugaonu garnituru dobra ideja za promenom može biti tzv. presvlačenje. 

Kao najbolje ugaone garniture pokazale su se one koje su udobne i komofrne. Njihov izgled, dizajn i dezen mogu biti različiti i to zavisi od ličnog ukusa, ali i uklopljivosti u ostatak prostora i stil koji negujete. Najbolje ugaone garniture možete pronaći u svim salonima nameštaja u vašem gradu ili putem dostupnih online prodavnica. 

Vesele boje i razni printovi su sada trend

Za unošenje vedrine u prostor biće zaduženi detalji u raznim smelim bojama. Ideja je da najbolju ugaonu garnituru koju ste odabrali oplemenite jastučićima raznih veselih boja. Osim toga oni koji imaju razne printove, većih i manjih dimenzija osvežiće prostor na jedinstven način. Detalji poput ramova i umetničkih figurica ili slika vedrih boja mogu biti takođe odličan izbor.

Nekada će i jednostavno razmeštanje pozicije stvari u dnevnom boravku, zamena mesta ili zamena materijala na već postojećem nameštaju ili promena osvetljenja značajno uticati na celokupnu atmosferu i doprineti osećaju promene i nove energije za kojom se tragalo. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva