PVC stolarija: najbolji vid izolacije koji se isplati

  • 0

PVC stolarija: najbolji vid izolacije koji se isplati

Category : Blog

Izolacija nikada nije jednostavan zadatak, ali je zato odluka o izolovanju prozora itekako laka, jer je najbolje rešenje za Vas PVC stolarija.

Sigurno Vam je od ranije poznato da PVC stolarija nije bez razloga svrstana na prvo mesto kada su tipovi stolarije u pitanju, pre svega zbog svojih odličnih performansi. Kako se smatra najboljim izolatorom koji još uvek niko nije pretekao kako na domaćoj, tako i stranoj građevinarskoj sceni, ova vrsta stolarije predstavlja i prvi izbor bilo da su kuće, zgrade ili poslovni objekti u pitanju.

Dobro je znati i zbog čega je tako, te se na vreme pripremiti na odluke ukoliko je izolacija ono što Vam predstoji. Upoznajte se malo sa PVC stolarijom i saznajte zašto je natraženiji vid izolovanja prozora.

Karakteristike koje ima PVC stolarija

Trebalo bi, svakako, početi od karakteristika koje ima PVC stolarija, kako bi bilo u potpunosti jasno zbog čega ona dihtuje neuporedivo bolje od ostalih vidova stolarije. PVC stolarija je, naime, rađena od recikliranih PVC materijala, čija je priroda lako prilagođavanje do u mikrometar svakom otvoru prozora ili balkonskih vrata, odnosno svim mogućim dimenzijama.

Upravo to je razlog što se nikako ne mogu pojaviti razmaci između okvira i same stolarije kao što je to slučaj sa nekim drugim vrstama stolarije, u slučaju koji su potrebne trake za izolaciju i bolje dihtovanje koje, kao što Vam je sigurno poznato iz sopstvenog ili iskustava drugih, slabo pomažu prilikom ovakvih poteškoće.

Istovremeno, PVC stolarija neće zahtevati ni doradu ni popravku, jer je sama struktura njenog materijala veoma otporna na sve moguće temperature, vlagu, padavine, te je i sama veoma izdržljiva, pored toga što štiti prostor unutra od svih spoljašnjih promena.

Ulaganje, cena PVC stolarije, da li se isplati i koliko…

Sve prethodno navedeno vodi ka sledećem najčešćem pitanju, a to je da li se cena PVC stolarije uopšte isplati i da li je to ulaganje koje će zaista pokazati pozitivne posledice na kućni ili poslovni budžet.

Ako se uzme u obzir da se do sada pokazalo da je vek trajanja koji PVC stolarija ima oko pola veka, te da nije potrebno dodatno plaćati njeno održavanje – jer ovde održavanja zapravo i nema, izuzev brisanja vlažnom krpom – postaće Vam jasno zbog čega građevinari i arhitekte smatraju da je ovo najbolji vid investicije u sopstveni dom ili bilo koji drugi objekat.

Pored toga, ne treba zanemariti ni činjenicu da je PVC prozori ali i vrata zapravo glavni vid uštede na računima za grejanje i struju, upravo zato što, kada jednom dobro izoluje prostor, nećete morati da razmišljate o dodatnom grejanju ili hlađenju.

Tom treba dodati i primer onih težih slučajeva stare i dotrajale stolarije koji propuštaju i vlagu u unutrašnji prostor, stvarajući fleke na zidovima koje se, makar na godišnjem nivou, kako zbog estetike tako i zbog zdravlja, moraju neutralisati krečenjem.

Sve su ovo razlozi zbog kojih, kada se na papir stave godišnji troškovi koje izaziva stara stolarija i njene posledice, PVC stolarija dobija prednost kada je ulaganje u pitanju, te se često ispostavlja da ona, zapravo, samu sebe može isplatiti u gotovo rekordnom roku.

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva