Osvežite prostor novom stolarijom

  • 0

Osvežite prostor novom stolarijom

Category : Blog

Pri zidanju ili renoviranju stambenog, poslovnog, kao i prostora za razne namene, jedno od najvažnijih pitanja je ugradnja stolarije.

Kvalitetna stolarija znači da je materijal otporan, dugotrajan, da pruža dobru izolaciju, ali da je i estetski prihvatljiv. 

Sve ove uslove ispuniće PVC stolarija,  sve prisutniji materijal u modernoj gradnji.

PVC među najboljim izolatorima

PVC je vrsta plastike i može imati nekoliko vrsta koje se koriste za različite svrhe.  Sama priroda materijala omogućava njegovo prilagođavanje svim dimenzijama do mikrometarskog nivoa, što će vašim prozorima i vratima obezbediti dobro dihtovanje. 

Sa druge strane, sam PVC materijal je izuzetno otporan na različite vremenske uslove, što mu obezbeđuje veoma dug vek trajanja. Ukoliko vam je bitna i zvučna izolacija, najbolja opcija za prozore je kombinacija PVC rama i duplih stakala između kojih je inertni gas.

Još jedna važna osobina PVC stolarije je sprečavanje nakupljanja vlage. S obzirom na to da omogućavaju dobru termoizolaciju, PVC prozori će, uz dobar odabir stakla, sprečiti kondenzaciju u prostorijama gde se ona najčešće stvara, kao što su kuhinja i kupatilo. 

Kada kupujete PVC stolariju obratite pažnju i na brend. Rehau PVC stolarija je odličan izbor koji vas neće izneveriti.

Estetika je veoma bitna

Među ljudima i dalje vlada mišljenje da PVC prozori i vrata moraju biti beli i iz tog razloga izbegavaju da ih odaberu za starije građevine, ili one napravljene u tradicionalnom stilu. Međutim, dobra stvar je da se PVC stolarija može proizvoditi u preko pedeset nijansi, tako da je možete uklopiti u bilo koji prostor. 

PVC se može prekriti folijom koja imitira teksturu i boju drveta, tako da, ukoliko ste ipak ljubitelj tradicionalnijeg izgleda, možete u jednom imati i kvalitet PVC materijala i izgled drveta. Boje kojima se PVC stolarija boji su, kao i sam materijal, dugotrajne i veoma otporne na vremenske uslove.

Prednost PVC u odnosu na drvenu stolariju je i ta što drvene elemente morate s vremena na vreme da šmirglate i lakirate kako bi zadržali svež izgled, dok će PVC stolarija dugi niz godina izgledati sveže i novo i dovoljno je samo prebrisati je krpom. 

U modernim kućama i poslovnim prostorima, koji se najčešće opremaju u minimalističkom stilu, beli PVC prozori su neizostavan detalj.

Ekonomski i ekološki  faktor

Iako ljudi smatraju da izbegavajući materijale kao što je plastika, štite okolinu, zapravo je drugačije. Ukoliko ugrađujete drvenu stolariju, morate biti svesni da je za to potrebno da se poseče drvo. 

Sa druge strane, PVC je materijal koji se pravi od supstanci koje su u prirodi veoma rasprostranjene, a najbitnije je to što se može reciklirati. Preradom starih PVC prozora, mogu nastati potpuno novi, podjednako kvalitetni. 

Što se cene tiče PVC stolarija je daleko jeftinija od aluminijumske i drvene, ali to ne znači da je lošijeg kvaliteta, samo su sirovine potrebne za proizvodnju jeftinije. Naravno, pri kupovini morate voditi računa da odaberete kvalitetnu stolariju, jer ćete na tržištu verovatno naleteti na svašta. 

Na kraju kad sve saberete shvatićete da je izbor PVC stolarije zapravo ušteda novca. Za minimalno uložen novac dobijate veliku uštedu energije, dobru izolaciju, sprečavanje prodiranja vlage u prostorije, a i održavanje je neuporedivo jednostavnije i povoljnije nego bilo koji drugi tip stolarije.

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva