Uredite unutrašnjost doma po najsavremenijim modernim zahtevima

  • 0

Uredite unutrašnjost doma po najsavremenijim modernim zahtevima

Category : Blog

 

Životni prostor je deo naše svakodnevnice, on odiše toplinom i spokojem i kao takav zahteva najmodernije uređenje. Ono što doprinosi osećaju sigurnosti je unutrašnji ambijent uz izbor nameštaja.

Skladan odabir boja, adekvatna stolarija, udoban i komforan  nameštaj, samo su neke stavke koje dom čine potpunim. Savetuje se kombinacija više drvenih materijala uz moguću imitaciju koja odaje utisak čistoće i svežine prostora. Savetuje se uređenje enterijera na osnovu sopstvenih afiniteta i ukusa. Dovoljno svetlosti u stanu obezbediće bolje raspoloženje i zdrav životni prostor. Na osnovu toga se savetuje adekvatan odabir unutrašnje i spoljašnje stolarije. 

Da li cena unutrašnjih vrata diktira kvalitet i odabir?

Za odabir unutrašnjih vrata, pored cene materijala neophodno je razmotriti sam dizajn. Funkcija unutrašnjih vrata je privatnost između postojećih prostorija životnog prostora. Njihova osnovna uloga je toplotna i zvučna izolacija prostorije. Na osnovu namene prostorije, vrši se odabir dizajna unutrašnjih vrata. Drveni materijali za unutrašnja vrata su primamljivi zbog pristupačnih cena i dugotrajnosti. 

Cenu unutrašnjih vrata određuju faktori poput odabira materijala, okvira koji poseduje, unutrašnje ispune i same konstrukcije. Ukoliko se koriste jeftiniji materijali sa manjim slojem unutrašnje ispune, cena je niža. Materijali koji se najčešće upotrebljavaju čine puno drvo uz kombinaciju medijapana ili nekih od Pvc materijala. Odabirom drvenog materijala, prostorija dobija notu dodatne topline uz adekvatnu zvučnu i toplotnu izolaciju. Drvo odlikuje velika postojanost odnosno dugotrajnost upotrebe. Nakon odabira materijala, biramo smer otvaranja vrata i vrstu brave za montažu. 

Na osnovu čega biramo jedinstveni stil unutrašnjih vrata

Na osnovu namene prostorija i uređenosti unutrašnjeg enterijera, vršimo primenu i odabir stila unutrašnjih vrata. Pored klasičnih materijala za odabir, ne treba zaboraviti dodatne šare i okvire koji vrata čine lepšim. Unutrašnja vrata dnevnih soba su uglavnom uvek otvorena, pri čemu gosti zanemaruju njihov izgled. Njihova boja se potpuno uklapa uz boju nameštaja ili zidova uz mogućnost ugradnje mat stakla za presek monotonog izgleda. 

Bez obzira na brojnost prostorija u stanu, stilski odabir uvek mora biti isti, čineći sve prostorije u stanu jednako važne. Unutrašnja vrata upravo čine najlepši ukras pri ulasku u prostoriju, otvarajući pogled na uređen prostor. Stilski ukarsi mogu biti u vidu reljefa sa ugrađenim staklenim otvorima. Površina im može biti ravna i glatka a oblik može varirati. Oblik je uglavnom pravolinijski ili lučni. Mogu se izraditi jednokrilna, dvokrilna ili sve više popularan sistem kliznih vrata. 

Dimenzije unutrašnjih vrata se primenjuju na osnovu uzetih mera uz tačno definisane širine štokova i krila. Zanimljivost kod odabira medijapana je svedenost površina. Medijapan je jednostavnoj formi i površini koja se može farbati ili furnirati. Vrata od medijapana su stabilne forme, adekvatne gustine uz čvrste i ravne površine. Na medijapan se postavljaju zaštitne folije koje služe za dodatnu zaštitu, pri čemu se reguliše cena materijala. Mogu se odabrati tanje ili deblje folije, pri čemu odabirom debljih obezbeđujemo bolji kvalitet i zaštitu površina. 

Karakteristika medijapana je otpornost na vlagu po čemu se svakako razlikuje od iverice. Osnovni sastojak medijapana je kombinacija više vrsta drveta uz dodatak polimera u vidu smole. Bukva i smreka su dobra kombinacija za dalju obradu presovanjem. 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva