Unapredite svoj prostor uz jedinstvene rolo zavese

  • 0

Unapredite svoj prostor uz jedinstvene rolo zavese

Category : Blog

Bilo da opremate kancelariju ili svoj dom, vašem prostoru sada možete pružiti dozu elegancije i praktičnosti u istom proizvodu, uz minimalna finansijska ulaganja. U pitanju su rolo zavese, čija namena ima više prednosti u odnosu na klasične zavese ili venecijanere.

Upoznajte prednosti rolo zavesa!

Rolo zavese postaju sve popularniji vid zavesa, čija je primarna uloga regulisanje svetlosti u vašim prostorijama. Dugotrajne su, lako se postavljaju i ne zahtevaju komplikovano održavanje, a vaš dom će dobiti moderan izgled kojem će se svi diviti.

Neke od prednosti rolo zavesa su sledeće:

  • Dugotrajnost –  za razliku od klasičnih zavesa, rolo zavese se mogu izraditi od različitih materijala, po vašoj želji. U upotrebi su pvc, fiberglas ili poliester platno, čija čvrstoća upravo daje rolo zavesama duži životni vek.
  • Privatnost – bilo da želite zaštitu od znatiželjnih pogleda sa ulice ili želite da stvorite romantičniju atmosferu, sa rolo zavesama možete postići taj efekat. Platno rolo zavesa je takvo da možete birati između tkanina koje samo delimično propuštaju svetlost ili su potpuno nepropusne.
  • Praktičnost – rolo zavese se mogu postaviti u bilo kojoj prostoriji, bilo u poslovnom prostoru ili u vašem stanu. Mogu se montirati i na vašim terasama, kao i na krovnim prozorima, gde će vam pružati poseban ugođaj u zaštiti od sunca. 
  • Elegancija – u ponudi rolo zavesa su platna različitih tekstura i dezena, pa ne morate da brinete da se one neće uklopiti u vaš enterijer. Možete birati između jednobojnih ili višebojnih, dezeniranih ili rolo zavesa koje u potpunosti zamračuju prostorije. 
  • Ekonomičnost – cena rolo zavesa zavisi od vrste platna i mehanizma za koji se odlučite. Uz sve navedene prednosti koje poseduju, izbor ovih zavesa neće oštetiti vaš kućni budžet, a imaćete višestruku korist.

Kako se montiraju rolo zavese?

Za bilo koji tip rolo zavesa da se odlučite, sve se one postavljaju na isti način. Najčešće se rolo zavese montiraju na plafon iznad prozora, ali ih, za vaše potrebe, majstori vrlo jednostavno mogu montirati i na zid uz pomoć nosača, kao i na samu površinu prozora. 

Mehanizam pokretanja rolo zavesa je jednostavan – možete se odlučiti za ručno pokretanje uz pomoć lančića ili odabrati nešto moderniju varijantu mehanizma sa daljinskim upravljanjem.

Održavanje rolo zavesa

Prva asocijacija na prljave zavese i venecijanere su neprijatni mirisi, prašina i alergija. Međutim, za razliku od metražnih, rolo zavese imaju antialergijske i antistatičke osobine, koje ne sakupljaju prašinu, a zbog materijala od kojih se izrađuju ne zadržavaju neprijatne mirise, pa neće “upiti” dim od cigareta, grejanja čvrtim gorivima ili mirisa hrane tokom kuvanja.  

Postoji nekoliko jednostavnih načina za njihovo održavanje, koje možete primeniti prilikom čišćenja:

  • Upotreba magične krpe – s vremena na vreme, sasvim je dovoljno uzeti suvu ili nakvašenu mekanu krpu i lagano preći preko rolo zavesa. Zavese ostavite spuštene nekoliko minuta da se osuše i budite sigurni da su spremne za ponovnu upotrebu.  
  • Usisavanje – prilikom čišćenja svog stana ili kuće, možete koristiti i usisivač za održavanje svojih zavesa, bez bojazni da ćete ih oštetiti. Podesite usisivač na najnižu usisnu snagu, da u suprotnom ne bi došlo do gužvanja ili mehaničkog oštećenja rolo zavesa.

Posebno je važno naglasiti da rolo zavese ne perete u veš mašini, sa paročistačem ili ih nositi na hemijsko čišćenje, jer ih visoka temperature i hemikalije mogu oštetiti, a to nikako ne želite.

 


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva