U kojim slučajevima je dobro koristiti nosač za TV?

  • 0

U kojim slučajevima je dobro koristiti nosač za TV?

Category : Blog

Čak i ako se ne radi o prostoru manje kvadrature, trebalo bi da razmislite o tome da u njemu koristite i nosač za TV. Radi se zapravo u odličnoj opciji koja u velikoj meri može da utiče na to da sam prostor deluje i prostranije i modernije uređeno. 

Vrlo je verovatno da ste imali prilike da vidite kako izgleda takva vrsta nosača u hotelskim sobama. Pored toga što u velikoj meri štedi na prostoru, što se ne može osporiti, nosač čini i da televizijski prijemnik bude pozicioniran na mesto, koje je idealno za osobe koje u konkretnoj sobi borave. 

Isto se može reći i za korišćenje takvog jednog nosača u stambenom prostoru, ali i u poslovnom, budući da u velikoj meri utiče i na to da prostor izgleda mnogo preglednije. 

Međutim, iako nema sumnje da je nosač za TV odličan izbor, trebalo bi pre nego što se odlučite za njegovu kupovinu da budete upoznati i sa osnovnim tipovima nosača za televizijski prijemnik, koji se mogu naći na tržištu, kao i sa njihovim karakteristikama. 

Koji nosač za TV odabrati?

Podrazumeva se da bi trebalo nosač da se uklopi u konkretni prostor na najbolji mogući način. A da bi se to dogodilo, potrebno je pre nego što ga kupite da znate da postoji fiksni nosač za TV, zatim nagibni i zglobni nosač, te da svaki od njih ima drugačije osobine. 

Fiksni nosač  koristi se u slučaju da nekome odgovara da televizijski prijemnik bude postavljen direktno na zid, bez mogućnosti pomeranja. Mora se priznati da je fiksni nosač u principu dobar izbor samo za poslovne prostore, gde vrlo verovatno neće doći do određenih promena, ali kada su u pitanju stambeni prostori, vrlo je nezgodno odlučiti se za ovakvu vrstu nosača. Naravno da ima ljudi koji nisu skloni čestim promenama rasporeda nameštaja, pa je za njih svakako dobra opcija i fiksni nosač. 

Optimalna opcija bi bio nagibni nosač za TV, jer se radi o nosaču koji ima mogućnost podešavanja, odnosno pomeranja ugla pod kojim je montiran i to kako po horizontali, tako isto i po vertikali. 

S obzirom na to da zglobni nosač važi za nosač koji ima poboljšanje karakteristike u odnosu na nagibni, to je na njemu moguće vršiti podešavanje po horizontali i vertikali na prvom mestu, a takođe zglobni nosač može i da se izvuče, a u slučaju da korisnik želi iz određenog ugla da gleda televizor. Obično se zglobni nosač za TV montira u onim prostorima, u kojima je konkretno mesto za montažu nepristupačno. 

Kada sve ovo uzmete u obzir, odnosno kada odlučite koji nosač želite, vrlo je važno da budete upućeni i u to koja je dijagonala televizijskog prijemnika koji će na njemu stajati, odnosno kolika je predviđena izdržljivost za konkretni nosač. Takođe, treba voditi računa i o tome da postoji takozvani VESA standard, što je vrlo važno ukoliko je u pitanju televizijski prijemnik ravnog ekrana. Zapravo je taj standard izuzetno bitan kada je u pitanju fiksni nosač za TV, odnosno kada se televizijski prijemnik montira na zid. 

Takođe je vrlo važno prilikom kupovine da obratite pažnju i na to koje boje bi trebalo da bude nosač, odnosno da li crne ili sive, koje su i najčešće boje u kojima se prave, te koliko je predviđeno rastojanje između televizora i zida, uzevši u obzir da to rastojanje može varirati između 6 i 40 cm, a što sve u principu zavisi od toga koji je model izabran. 

Posle toga sledi montaža odabranog nosača, a tom prilikom je vrlo važno u potpunosti poštovati navedeno uputstvo, kako bi izabrani nosač za TV bio postavljen pravilno i da bi mogao da bez ikakvih problema da obavlja funkciju koja je i predviđena.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva