Tri stvari o kojima morate voditi računa prilikom izolacije

  • 0

Tri stvari o kojima morate voditi računa prilikom izolacije

Category : Blog

Izolacija je uvek dobra ideja, međutim treba biti vrlo oprezan kada su ovi radovi u pitanju. Jedan pogrešan izbor, odnosno jedan pogrešan materijal ili element može da vas košta mnogo. Naime, kada ste se već odlučili da želite da uradite izolaciju onda to zaista i mora da bude urađeno perfektno. U ovoj oblasti ne postoji prostor za grešku, jer, kao što je već rečeno ta greška će vas skupo koštati. Ispravke nakon završetka radova nisu niti malo jednostavne, o bilo kom poslu da je reč.

Ono što je jako važno i pre nego što započnete samu izolaciju jeste plan rada. Taj plan rada bi trebalo da uključuje i sve dalje korake, ali i sve elemente koje ćete koristiti prilikom postavljanja izolacije, ali takođe bi trebalo da uključuje i način na koji ćete to radite. Zato bi trebalo da povedete računa o sledećim stvarima.  

Izbor lepka za stiropor i njegovo nanošenje

Materijal koji ćete koristiti za izolaciju mora da bude vrlo pažljivo odabaran. Taj posao ne bi trebalo da prepustite nekome ko se ni malo ne razume, već morate ili vi sami da izaberete ili da se konsultujete sa nekim stručnjakom. Lepak za stiropor je jako važan. Ono što je dobra, ali u neku ruku i loša stvar, jeste da na našem tržištu ne postoji mnogo vrsta ovog materijala. Dakle, postoji samo nekoliko vrsta i može se desiti da izaberete onu potpuno pogrešnu.

Lepak za stiropor mora da bude odabran prema određenim kriterijumima. Ukoliko se ne razumete dobro, onda vam savetujemo da se dobro raspitate pre nego što kupite lepak za stirpor. Postoje čak i predlozi da sami napravite lepak za stiropor, ali vam to u ovom slučaju ne savetujemo, jer ukoliko prethodno to niste radili može da dođe do greške. Zatim, jako je važno nanošenje lepka za stiropor. Ako ga loše nanesete, mogu se pojaviti pukotine što priznaćete nije poenta, ukoliko već radite izolaciju. Loše urađena izolacija, može značiti kao da niste uopšte ni uradili izolaciju.

Vodite računa o količini mrežica za fasadu

Nakon što se postavi fasada, potrebno je staviti i mrežicu. Ukoliko ne znate kako idu koraci, kojim redosledom, onda treba da konsultujete stručnjaka. Naime, nakon odrađene fasade postavlja se jedan sloj zaštitne mrežice. Stvar je u tome što bi bi trebalo da kupite malo više mrežice od samo površine fasade, jer se određeni delovi mrežica preklapaju, pa će vam biti potrebno. Potrebno je kupiti je pre samih radova, a ne da shvatite na pola posla da vam nedostaje mrežica, pa onda da se angažujete oko kupovine iste. Zato je bitno da napravite plan, o kojem smo govorili na početku teksta. Kada imate plan, sve je lakše. Držite se plana i sve će biti u redu.

Materijal mora da poseduje atest

Osigurati se na vreme je najvažnija stvar u bilo kojem poslu. Birati neproverene materijale znači da ste vrlo neodgovorni prema sebi i svojim ukućanima. Ukoliko ste se već odlučili da postavljanje fasade, znači da želite da sebi olakšate život i svakodnevicu. Iz tog razloga morate da birate materijale koji su provereni, odnosno one materijale koji imaju atest.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva