KAKO PRONAĆI ADEKVATAN TELEVIZOR ZA VAŠE POTEBE?

  • 0

KAKO PRONAĆI ADEKVATAN TELEVIZOR ZA VAŠE POTEBE?

Category : Blog

Kupovina televizora je naizgled vrlo laka, sve što je potrebno uraditi jeste otići u prodavnicu, odabrati televizor i platiti ga. Ali zapravo je to jedna vrlo teška odluka. Trenutno na tržištu postoji ogroman izbor televizora, a dani kada su se televizori jednostavno birali su veoma daleko iza nas.

Pored tolikih ponuda kako znati koji da odaberete, koji je najkvalitetniji i uz to najpovoljniji. Iako je istina da je potrebno malo truda dok ne pronadjete adekvatan televizor za vaše potrebe, važno je da imate u vidu da ne treba da potrošitr sate tragajući za njim. U današnje vreme je vrlo lako koristiti online prodavnice kako biste se dovoljno informisali umesto da recimo potrošite slobodan vikend tragajući po gradu i prodavnicama za dobrim televizorom. Sada možete već na internetu da pronađete sve potrebne informacije vezane za određeni model TV-a.

Par koraka koji će vam pomoći u odluci i pri kupovini su sledeći:

1.Gledajte da kupujete televizor na akciji

Važno je da imate u vidu bar okvirnu cifru sa kojom raspolažete, kako ne biste sebe doveli u neprijatnu situaciju u radnji. Takodje morate da razumete da ne postoje „cake“ pri kupovini televizora i da očekujete kvalitet televizora shodno ceni koju ste platili. Nekad je dobro potražiti koje radnje imaju model televizora koji vi želite, potrudite se da pronadjete najpovoljiju radnju ili sačekajte neku prazničnu ponudu kada sve radnje budu imale reklame „televizori akcija“ i kupite po povoljnijoj ceni.   

2.Koja veličina ekrana odgovara vašim potrebama?

Obzirom da trenutno na tržištu postoje ekrani od 14 inča do 100 inča, važno je da nadjete veličinu televizora koja će odgovarati dimenzijama prostora u kom će on biti. Ako je neki manji prostor u pitanju poput dečije sobe ili možda spavaće sobe ne bi  bilo loše da razmotrite televizore od 32 i 40 inča, oni nisu glomazni i neće odskakati od estetike prostora. Na tržištu su trenutno najpopularniji televizori od 55 inča, kao i oni od 65 medjutim za njih je potreban znatno veći prostor obzirom na njihovu veličinu.

3. Proverite koju panel tehnologiju vaš TV koristi

Kada je u pitanju TV tehnologija postoje dve vrste: LCD i OLED

Izmedju obe vrste postoji velika razlika, medjutim trenutno ćemo se osvrnuti na LCD odnosno LED tehnologiju.  LCD odnosno LED televizori koriste panele u kojima se nalaze tečni kristali koji se osvetljuju spoljnim izvorima svetlosti. Onu se rotiraju kako bi svetlost pravilno mogla da se odbije o njih kako bi se dobila dobro osvetljena slika, a boju stvaraju spoljnji filteri.

4. Nadjite prodavnicu u kojoj se prodaje željeni model. Najbolji način za to je  E ponuda

E ponuda je sajt na kome možete da uporedite cene istog modela u različitim radnjama. E ponuda će vam pomoći da nadjete model televizora koji ste želeli po najnižoj tržišnoj ceni. To je najefikasniji način na koji ćete uštedeti svoje vreme i živce, jer nećete morati svoje slobodno vreme da trošite posećujući radnje i tražeći model televizora koji vam odgovara, već ćete pomoću dva brza i laka klika imati sve na jednom mestu.


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva