Kako brzo i praktično osvežiti kuhinju?

Kako brzo i praktično osvežiti kuhinju?

Category : Blog

Prloeće je godišnje doba kada se sva čula bude. Dobija se volja, želja i potreba za promenama. Tokom prolećnih dana dešavaju se najčešće promene kako u stilu življenja, odabiru i rasporedu nameštaja, načinu razmišljanja i sl. Veliki poduhvati, renoviranje kuće ili radnih prostorija obično se obavljaju tokom proleća. U narednom tekstu biće predočeno kako na najpovoljniji način renovirate vaš kuhinju. Šta je sada hit, priliko odabira enterijera i koji komadi nameštaja su najpraktičniji.
 

Kvarcne radne ploče

Kvarcne radne ploče predstavljaju pravi trend kako u svetu, tako i na domaćem tržištu. Kvarcne radne ploče izrađene su od čvrstog, stabilnog, masivnog i neporoznog materijala. Lake su za održavanje, nisu porozne, a idealno se uklapaju uz ostali enterijer. Kvarcne radne ploče mogu poslužiti i kao radni deo, kao sto za ručavanje ili kao šank. Multipraktičnost predstavlja jednu u nizu prednosti koji ovaj kuhinjski elemenat nudi. 

Kuhinjski delovi

Kuhinjski delovi, sačinjeni od visećih delova, sudopere, prostora za fioke, kvarcne radne ploče predstavlja najbitniji segment svake kuhinje. Preporuka je da prilikom odabira kuhinjsih delova, predočite vaše želje. Utvrdite mogućnost i realni potencijal prostora koji želite opremiti. Savet je da se u radni kuhinjki deo sve spakuje. Kada se kaže sve, misli se na sudoperu, mašinu za pranje sudova i šporet, a ako uslovi dozvoljavaju i frižider. Na taj način dobićete jednu ugradnu, nedeljivu celinu. Svi uređaji bi mogli biti povezani kvarcnom random pločom. Na taj način spojili bi konfor, praktičnost i svrsishodnsot. 

Rolo zavese

Skoro u 100 % slučajeva na kuhinjskom zidu, smešten je prozor. Pored praktičnih razloga, ventilacije i svetlosti prozor u kuhinji ima izuzetno bitan segment u vizuelnom smislu. Prisustvo prozora je od neporcenjive važnosti. Ukoliko vaša kuhinja nema prozor, pokušajte da nađete najoptimalnije rešenje i isti sačinite. Predlog za osvežavanje prostora je upotreba rolo zavesa. Mehanizam za rolo zavese predstavlja kompaktu celinu sa predmetnom zavesom i prozorom. Pogodnosti su višestruke, a jedna od bitnih je podešavanje zavese u željenom nivou prozora. Ovde treba napomenuti da mehanizam za rolo zavese cena ulovljava. Naime, ukoliko je mehanizam mensingan ili od jačeg PVC materijala zavesa će biti skuplja. Bez obzira o kojoj rolo zavesi i mehanizmu za rolo zavese je reč, bitno je da prostor bude kompaktan. Rolo zavese i mehanizam za rolozavese pristaju na sveki tim prozora i PVC stolariju

Troškovi oko renoviranja kuhinje

Troškovi renoviranja kuhinje su značajni. Ali ako bi se odlučili za renoviranje segmenta po segmenta to bi predstavljalo pre svega osveženje prostora uz male cene. Predlog je uvek radove započeti od krečenja zidova. Krečenje pre svega održava prostor čistim, na taj način zidovi će se dezinfikovati i izgeldati svežije. Ukoliko niste u mogućnosti da zamenite sve kuhinjske elemente, dovoljno je okrečiti kuhinju, postaviti kvarcnu radnu ploču i eventualno rolo zavese uz mehanizam rolo zavesa cene koje bi zadovoljile vaše mogućnosti. Prostor će biti osvežen i lep, a troškovi će biti minimalni. Dok za kompletno renoviranje kuhinje zahteva značajno više sredstava. Obzirom da će u tom pogledu biti obuhvaćena keramika, kompletna kuhinja, rasveta, zidovi, kuhinjsa vrata i slično. 

Bez obrira o kakvom je renoviranju reč, jedno je sigurno da se nakon obavljenog posla osećate mnogo konfornije, bolje i zadovoljnije. 


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva