ČETIRI PRAVILA ZA IZBOR PLOČICA ZA KUPATILO

  • 0

ČETIRI PRAVILA ZA IZBOR PLOČICA ZA KUPATILO

Category : Blog

Ako ste u fazi renoviranja onda verovatno prethodno imate nekog iskustva u izborima ovog tipa koje treba da napravite, ali ako se prvi put susrećete sa ovim izazovom svaki savet biće vam od ogromnog značaja. Koje su to nedoumice koje muče svakog kupca? Kako da donesete odluku i čime da se rukovodite? Na šta treba obratiti pažnju? 

Vaša idealna slika može da bude poljuljana kada uđete u salone kupatila koji nude bezbroj oblika, kombinacija i dezena. Ipak je važno da od nečega krenete. Na vašu odluku uticaće više faktora – od oblika i veličine prostorije, raposreda drugih kupatilskih elemenata i santiraja, ličnim interesovanja i stilova. 

ZA MALE PROSTORE

Za svaki manji prostor mnogo je važnije da birate pametno. Mnogo boja, pogotovo onih tamnijih boja, ali i dezena, prostor može učiniti još manjim i pretrpanim. Posebno dobar efekat u ovakvim situacijama mogu imati one koje imaju 3D efekat tako što čine da prostorija dobije potpuno novu dimenziju. Kombinacija jednobojnih i jednostavnijih modela sa mozaikom može da bude odlična kombinacija. 

KAKO DA PRAVITE KOMBINACIJE?

Retko ko se odlučuje da ceo prostor opremi jednobojno ili istim modelom. Ali sada je pitanje koliko i kako napraviti najbolju kombinaciju. To nije uvek lako. Ipak ako u salone ponesete dimenzije prostorije i sopstvne ideje, prodavci vam mogu pomoći da skockate nabolji mogući izbor. Plus daće vam preporuku koja sadrži više modela ono što želite, pa tako i sami učestvujete u stvaranju svog parčeta za užitak. Za sofisticiran i elegantan izgled stručnjaci preporučuju da birate kombinaciju dve vrste ili dve boje. Neutralne u kombinaciji sa jačim dekorima mogu stvoriti savršenstvo. Uz jednobojne mogu ići i drugi dekorativni detalji, na zidu ili podu. Ogledalo neravnog ovalnog oblika ili sa preciznim detaljima mogu imati isti efekat. U moru ponuda, veličina, dezena i oblika možete stvoriti one koje u potpunosti definišu vaš lični stil. 

PODNE PLOČICE ZA KUPATILO

Posebno obratite pažnju na izbor podnih pločica za kupatilo. Prvo pravilo na koje mnogi stavljaju naglasak je da u odabiru izbegavate polirane kao izbor podnih pločica za kupatilo jer su podložnije klizanju. A svi želimo da osiguramo da nam bezbednost bude obezbeđena. Posebno je važno birati protivklizne podne pločice za kupatilo, odnosno tuš kabinu, kako ne biste napravili veću štetu sebi nego korist. Stručnjaci savetuju da podne pločice za kupatilo u nekim situacijama stavite i na zid. Uz dobro kombinovanje i raposred ovo može biti pravo hit rešenje koje će oplementi prostor. 

MANJE DIMENZIJE

Sve više proizvođača odlučuju se za prozvodnju manjih dimezija što je naravno u vezi i sa manjom cenom istih. Ali i sa ambijentom koje ovakvi modeli mogu da naprave jer nude mnoge mogućnosti kombinovanja. Posebno su pogodne za kreativno slaganje. Mada je i dalje ostalo uvrženo mišljenje da su one većih dimenzija pogodnije za podne površine, ali one manje mogu poslužiti kao podne pločice za kupatilo u tuš kabinama kako bi se sprečilo klizanje. 

Ipak na vaš izbor će najviše uticati vaš lični ukus i ambijent, ali verujete da će na konačnu odluku uticati i aktuelni trendovi. 


Log out of this account

Leave a Reply

Komentari

    Arhiva