Kako urediti dom na najbolji način

  • 0

Kako urediti dom na najbolji način

Category : Blog

Kada krenete u veliko spremanje kuće ili renoviranje stana, trebalo bi unapred da osmislite kako će sve da izgleda. Ako želite da promenite dotrajali nameštaj, onda prvo imajte na umu funkciju prostorije. Naime, neophodno je napomenuti da je određeni nameštaj prevdiđen za dnevnu sobu, ali i da odabir nameštaja zavisi i od veličine prostorije. Namena sobe, veličina, boje zidova, celokupan izgled enterijera trebalo bi da se prilagodi samom nameštaju, jer ako biste hteli po svaku cenu da ubacite ugaonu garniture bez obzira što će ona zauzeti skoro čitav prostor, onda niste najbolje iskalkulisali koji nameštaj ćete gde rasporediti.

Prvo, kada se odlučujete za novi nameštaj, imajte na umu da je najpre važno da izaberete osnovni nameštaj, a sve dodano možete kasnije ubaciti. Recimo, ukoliko se odlučite za dvosed, trosed i fotelju, a znate da ćete imati dovoljno mesta, drugu fotelju možete naknadno ubaciti. Naravno, ako ste shvatili da se sofa bolje uklapa u trpezariju, jer je velika i ima prostora i za sofu, onda u dnevnu sobu možete dodatno ubaciti Atlas ugaonu garnituru. Međutim, kada je prostora malo, onda detalji mogu dodatno ulepšati vaš životni kutak.

Nije samo odabir nameštaja važan, već i njegov stil. Želite novi stil u domu, menjajte ga, nema potrebe da čekate novu sezonu ili sledeću godinu. Ako već imate priliku, ideju, ali i finansije za sređivanje stana, onda je saa pravi trenutak da to i uradite.

Budžet, pa sve ostalo!

Često se dešava da mnoge ideje budu realizovane u mašti, a da se u praksi to nije desilo zbog manjka novca. Iako je uglavnom budžet presudan, onda napravite prioritete. Nemojte kupovati čisto da biste kupili nešto, već pažljivo odaberite, isplanirajte kada ste u mogućnosti da priuštite željeno, jer ako sada budete odlučivali na osnovu količine novca koju možete da potrošite, onda bi trebalo da znate da se takkav nameštaj neće dugo zadržati u vašem domu. Zato budite pažljivi i shodno mogućnostima birajte.

Takođe, kada već birate nameštaj i znate unapred koliko želite da potrošite, onda prostorije u domu opremite u skladu sa njihovim namenama. Imajući u vidu da je u svim domovima najveća upravo dnevna soba, pažljivo osmislite kako ćete opremiti vaš dnevni boravak. Kao što joj i samo ime kaže, dnevna soba služi za odmaranje u toku dana, a u manjim domovima, onda ima više namena. Naime, u takvim situacijama ona služi ne samo za okupljanje svih članova porodice, već i za odmaranje, kafenisanje sa prijateljicama, gledanje utakmice sa drugarima, kao i za igranje mališana. Da biste uživali u svakom trenutku, bilo da je u pitanju odmor, igranje sa decom, ćaskanje sa prijateljima, opremite dnevnu sobu po sopstvenim željama, jer će jedino tako ugođaj biti potpun.

Upravo u manjim stanovima gde su dnevne sobe višenamenske, preporučuje se da se bira nameštaj koji nije preterano osetljiv i koji se jednostavno čisti i održava. A takođe, ako imate kućnog ljubimca ili malu decu, trebalo bi da se opredelite za kvalitetan nameštaj koji je lak za održavanje i sigurno smo da nećete pogrešiti.

Na našem blogu pročitajte još saveta o uređenju i renoviranju doma.


Leave a Reply

Pretraga

Komentari

    Arhiva